Има заменен един член от Управителния съвет и това е

...
Има заменен един член от Управителния съвет и това е
Коментари Харесай

Регионалният министър сменил шефа на АПИ заради обществени поръчки за 4,7 млрд. лева

Има сменен един член от Управителния съвет и това е ръководителят. Причината за промяната е това, което заварихме в АПИ, изясни министърът.

По думите му е имало извънредно прибързано деяние, обвързвано с привършване на процедури за възлагане на публични поръчки на стойност над 4 милиарда , осъществено в края на ръководството на служебния кабинет.

Министър Андрей Цеков уточни, че тези 4 милиарда не са разпределени.

" Обявени бяха през февруари публични поръчки за пътно поддържане на стойност 4,7 милиарда с Данък добавена стойност. Това са средства за поддържане на пътната мрежа през идващите четири години, разпределени са на 27 региона с магистралните сектори. На този стадий не са подписани никакви контракти, процедурите са стартирани през февруари, през март е осъществен първият обзор на офертите , който касае единствено преценка дали участниците дават отговор на условията. След това се минава към техническа оценка на офертите ", изясни министър Андрей Цеков.

Той уточни, че при започване на юни се минава към разглеждане и на ценовите предложения, а тази прибързаност съгласно него буди подозрения .

На първо място той уточни до каква степен механически е допустимо да бъдат в действителност оценени тези предложения и да се реши дали дават отговор на условията на възложителя. Назначен е одит, който да откри дали е спазен законът при тези прибързани дейности. Резултатите от него ще излязат при започване на идната седмица.

Министърът на районното развиване Андрей Цеков разяснява и обстановката в Русия през последните дни. Той акцентира, че към сегашния миг няма непосредствена опасност както за териториалната ни целокупност, по този начин и за живота и здравето на българските жители. За сънародниците ни на територията на Русия са обезпечени благоприятни условия за бързо евакуиране и евакуационни коридори, обезпечена е 24-часова връзка и е направена нужната готовност. В случай на опасност или предпочитание от страна на нашите сънародници да изоставен Русия, те ще бъдат евакуирани оптимално бързо, увери министърът на районното развиване Андрей Цеков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР