Има задържани и множество разкрити престъпления при мащабна спецоперация на

...
Има задържани и множество разкрити престъпления при мащабна спецоперация на
Коментари Харесай

Спецакция в Сливенско: Има задържани и разкрити множество престъпления

Има арестувани и голям брой разкрити закононарушения при огромна спецоперация на полицията в област Сливен , осъществена през вчерашния ден. Тя е била по всички посоки, а задачата й е била противопоставяне на закононарушенията против собствеността, производството и разпространяване на наркотични субстанции, стопански закононарушения и пътна сигурност.

В хода на акцията криминалисти на сектор „ Надежда “ към РУ-Сливен са задържали причинители на серия от обири . От началото на май са декларирани 4 обири – хранителни артикули и движимости от избено помещение; златни накити; 130 броя железни детайли от газови бутилки от компания в индустриалната зона на Сливен; кражба на принадлежности, кабели и дървен материал от частен парцел.

Престъпленията са били осъществени на територията на сливенския квартал „ Надежда “ . В резултат на извършена през вчерашния ден профилирана интервенция полицейските чиновници са открили и задържали причинителите – трима мъже, надлежно на 20, 34 и 28 години . Те са престъпно проявени и осъждани. Арестувани са и две непроявени момчета на 17 и 13 години . Всички са от регионалния град. Част от инкриминираните движимости са издирени и предадени. Работата по формираните досъдебни производства продължава.

Служители на бранш „ Криминална полиция “ към РУ-Сливен са разкрили джебчийска кражба . На 15 май в региона на автобусна спирка, намираща се на сливенския бул. „ Хаджи Димитър “ 39-годишен мъж , откакто е употребявал сръчност, е откраднал неголяма парична сумата от връхната дреха на 81-годишен пенсионер . Извършителят е арестуван с полицейска мярка за 24 часа.

По време на интервенцията е задържан 29-годишен мъж , който на 14 май е проникнал в частен парцел на сливенската улица „ Асеновска “, направил е кражба на облекла, обувки, и е развалил техника и обзавеждане. Задържан е за 24 часа. Върнал е част от инкриминиралите движимости.

Служители на сектор „ Градец “ към РУ-Котел са разкрили две домови обири от парцели в селата Градец и Пъдарево. Съвместно със чиновници на РДГ-Сливен е открита нелегално добита дървесина в частен парцел в село Градец. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

По линия „ Наркотици “ чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ към ОДМВР-Сливен при инспекция на 42-годишен престъпно проявен мъж от Сливен са намерили и иззели електрическа везна и общо 6 опаковки, съдържащи субстанции, които при теста са реагирали на метамфетамин и марихуана . Мъжът е отведен в РУ-Сливен и арестуван за 24 часа. Образувана е досъдебно произвеждане.

При интервенцията в Нова Загора чиновници от полицейското ръководство в града са направили инспекция на 31-годишна жена от Ямбол , като в нея са намерили и иззели 11 броя опаковки, съдържащи хероин . Жената е арестуван за 24 часа. Образувана е досъдебно произвеждане.

В хода на акцията чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ към ОДМВР-Сливен са направили инспекции на търговски обекти в Сливен за определяне на престъпления, свързани с продажбата и разпространяването на артикули с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната благосъстоятелност. В един от обектите е открита нерегламентирана продажба на артикули, носещи логата на международни марки, без единодушието на притежателя на изключителното право на марките. Иззети са разнообразни продукти. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

По времена интервенцията на сливенската ул. „ Шипка “ екип на група „ Охрана на публичния ред “ е спрял за инспекция лек автомобил „ Мерцедес “. Той е бил ръководен от 34-годишен локален лидер . Пробата за приложимост на опиати, взета на място, без единодушието на притежателя на изключителното право на марките, е посочила позитивен резултат. Той е бил арестуван. По случая е формирано бързо произвеждане.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР