Има задържан за убийството на жена в столичния квартал в

...
Има задържан за убийството на жена в столичния квартал в
Коментари Харесай

Задържаният за убийството в ``Бояна`` е пребил жертвата си още през 2015 г. |

Има арестуван за убийството на жена в столичния квартал в Бояна. Мъжът е на 57 години е и пребил жертвата си още през 2015 година, излиза наяве от прессъобщение на прокуратурата. 

Вчера следобяд старата жена беше, до момента в който седи на скамейка в парка. Вследствие на удара нападнатата е умряла на място. 

Мъжът с букви Х.Х. е осъждан три пъти - за нанасяне на междинна телесна щета, за ликвидиране при самоотбрана и за шофиране след приложимост на алкохол. Той е арестуван за 72 часа, като следва да бъде импортирано искане за удължение мярката му на задържане под стража. 

Срещу него е повдигнато обвиняване за съзнателно убийство на 63-годишната Е.Т. 

Междувременно от държавното обвиняване се оплакаха, че получават информация за убийството от медиите. " Проведени са множеството диалози със Столична дирекция на вътрешните работи за докладване на материалите за към този момент формираното наказателно произвеждане с оглед установяване на наблюдаващ прокурор, който да реализира управление и контрол върху дейностите по следствието ", пишат от прокуратурата.

Оттам допълват и че материалите по делото са били докладвани в Софийската градска прокуратура след 13 ч. през днешния ден, " т.е. 22 часа след убийството ".

Установено е, че не са били осъществени редица дейности по следствието - не са конфискувани записите камерите, не е осъществено различаване на арестуваното лице от очевидец – свидетел, не е била призната по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза.

" Изискани са записи от камерите за видеонаблюдение, назначени са експертизи – видеотехническа, биологична, дактилоскопична, разпитани са голям брой очевидци ", пишат още от прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР