Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел при ротацията. Ще

...
Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел при ротацията. Ще
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Има ясно разписано споразумение Денков-Габриел при ротацията. Ще обсъждаме смяна на министри

Има ясно написано съглашение Денков - Габриел при ротацията. Ще се направи разбор на всеки един министър и в случай че има такива, които не са се справили добре - ще бъдат заменени. Това ще стане след разбор на водачите и ще вземем решение.
 
Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. Най-важното е Министерство на регионалното развитие в границите на тази седмица би трябвало да направи проекта и разпоредбите. Сега би трябвало да работи не на 100, а на 1000% от потенциала си, уточни той и добави: Движение за права и свободи от дълго време споделиха, че не желаят да вземат участие с министри в това ръководство.
 
" България си имаше добър министър-председател. По-добре да се съсредоточим за работа с партията, с хората, със структурите. В момента работи извънредно либерален принцип, с нечовечен самоконтрол, мисля, че това е положително за страната ", продължи той.
 
Борисов разяснява и идното влизане на страната ни в Шенген по въздух и вода. " Хаосът по границата през последните години ни спря от цялостно влизане в Шенген. Засега считам, че министър Калин Стоянов се оправя доста добре. Изрично би трябвало да благодарим на австрийския бизнес, който е вложил в България, написа писмо и застана зад България. Изпълнили сме изискванията, единствено би трябвало да покажем, че пазим надеждно границата ", сподели още Борисов.
 
" Парите, които ще се провиснал за границата, това, че ще употребяваме шенгенската система, оказва помощ за битката с тероризма. Мисля, че чашата е на половина цялостна. С общи старания на страната, на президента в това число, може да създадем по този начин, че за няколко месеца да влезем и в сухопътния Шенген. Зависи единствено от нас ", отсече ръководителят на ГЕРБ.
 
" След като години наред имаха свръхпечалба " Лукойл ", мисля, че инспекцията е нещо като висша форма на доверие от страна на страната към тях. От какво се тормозят, в случай че всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претрупват. Ни не желаеме да обслужваме ползите на Русия, а тези пари да останат в джоба на българина. Нима не е правилно, че години наред ни взимаха по 1 лева на всеки литър бензин ", попита той.
 
" Теменужка Петкова ще изнесе лекция на кметовете по какъв начин бързо да работят, тъй че да може това, което обещаваме с Асен Василев, да стане факт. Ще търсим от всички оферти за регулаторите. Трябва да се изберат най-хубавите фрагменти ", разкри Борисов.
 
" Колкото на всички да не ни харесва некоалицията, имаме отчасти влизане в Шенген, имаме бюджет, който е прекомерно великодушен за всички общини, имаме конституционна промяна, имаме правосъдна промяна, имаме зелена светлина от Европейската комисия. Трябва да се зарадваме, само че и с удвоени старания да вкараме България и по суша. Ще си осъществим уговорките за защита на границата ", даде обещание водачът на ГЕРБ.
 
Той отговори и на въпрос за еврозоната по този начин: " Еврозоната е постижима. Ние бяхме на входа преди 3 години. Влизането в Европейския банков съюз е тежка задача. В чакалнята на еврозоната, когато си, тогава решението е политическо. Трябва да работим дружно, тъй като инфлацията е проблем. Преди 3 години не ви интересуваше еврозаната. Питахте за Ицо Шпека от Коньовица, който се изказал по някакъв въпрос ", ядосано съобщи Борисов.
 
" След тези няколко години застой и безпорядък, в този момент за всяка община има планове. Една лъжица асфалт не са поставили, едно пътче не са създали. Тези планове са вероятни единствено тъй като има държавно управление. За всички критици - видяхме какво се случи по време на служебните кабинети, безусловно затишие ", добави Борисов.
 
" Да е мирна и здрава годината! На 6 март ще видите по какъв начин ще се случи ротацията ", посочи Борисов. Лидерът на ГЕРБ продължава с обиколките в огромните градове, където разисква с кметовете плановете, които са записани за осъществяване в Бюджет 2024 година Със старта на новата година Борисов пристигна в Бургас, където се среща с кмета на Бургас Димитър Николов. Пред публицистите водачът на ГЕРБ показа, че на Нова година си е бил у дома, както нормално.
 
Теменужка Петкова разгласи, че средствата, които са планувани за област Бургас до края на 2026 година са 404 млн. лева " Г-н Борисов е главният мотор на този развой и всички тези планове да се случат ", изясни още депутатката от ГЕРБ. Борисов добави, че заслуга имат и Асен Василев, и Йордан Цонев и помоли публицистите да не са кисели, тъй като е Нова година.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР