Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор -

...
Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор -
Коментари Харесай

Борисов: При избора на главен прокурор не се меси нито премиерът, нито президентът

" Има ясно написани правила за избора на основен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито министър председателят, нито президентът ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на главното предизборно събитие на партията, което се организира в зала " Арена Армеец " в София.
„ Като отиде магистратът самичък на тази среща в президентството какво прави, защо си приказва. Има ясно написани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в Народното събрание и не се меси нито кметът на София, нито министър председателят, нито президентът “, сподели Борисов, представен от БГНЕС.
„ Европа е един организъм, една система ”, сподели той и се обърна към Манфред Вебер, който беше формален посетител на събитието: „ Ние можем да ви подсигуряваме финансова непоклатимост, и приходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на Европейски Съюз - ние това можем да го вършим. ”
„ Освен това - Шенген, не че ни е значимо, само че е обидно да се оправяме по-добре от други в Европейски Съюз, а да не сме част от пространството. ", съобщи още Борисов.
" Говоря единствено с обстоятелства и не атакувам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и по този начин. Няма нито в една сфера, в която страната да е в по-лошо положение в сравнение с в била преди ръководството на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден Брутният вътрешен продукт, рекорден брой вложения и то в същински фабрики ", сподели още министър председателят.
Борисов уточни и дилемите, които ще слагат евродепутатите пред Европейска комисия след изборите в неделя - кохезионната политика, Шенген и развиването на Западните Балкани. " Единственият късмет за развиване на страните от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не би трябвало да се трансформира кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - поддържаме. Но кохезионната не би трябвало да се трансформира, тъй като ние сме дали обещание на българите, с изключение на „ Струма ”, „ Тракия ”, „ Марица ”, „ Люлин ”, сме дали обещание „ Хемус ”, пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана ", сподели министър председателят.
Премиерът разяснява и идното пускане на построяването на интерконектора с Гърция. " В момента през България минават 17 милиарда кубика газ. Това е преносът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със прекъсването му, нашите тръби се изпразват. Ние не желаеме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. желаеме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, тъй че ръководителят на Европейска комисия да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Така ръководителят на Европейска комисия ще бъде сигурен, че България не може да бъде манипулирана, да й се извиват ръцете с доставки на газ. Имаме поддръжката на Европейска комисия за газов хъб " Балкан ", надлежно за тези 15 милиарда - загубите от 2 милиарда кубика ще компенсираме с азерски газ и полутечен газ ”, изясни Борисов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР