Има ясни задачи пред страната. Не могат да продължат прекалено

...
Има ясни задачи пред страната. Не могат да продължат прекалено
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: По някои от реформите можем да се обединим

Има ясни задания пред страната. Не могат да продължат прекомерно разточителни разноски на страната. Трябва да се стремим към подкрепяне на най-уязвимите групи. На второ място – нужна ни е правосъдна промяна. Това ще усъвършенства живота на хората и ще помогне за влизането в Шенген. Това съобщи вицепремиерът в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ На последващо място е обучение “, уточни той.

„ Разходите през предходната година бяха нараснали повече от приходите и това отвори някои проблеми. Парламентът беше спирачката за трите закона, които бяха нужни, с цел да влезем в еврозоната. Законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност – също. Трябва идващия парламент да одобри 12 закона, с цел да дойдат парите от Европа “, изясни вицепремиерът

По думите му инфлацията се въздейства от няколко фактора, които са външни. Мерките, които ние взехме в последните месеци, дават резултат, посочи той.

„ Трябват още промени и те са готови. За някои от промените би трябвало да осъзнаем, че в предишното сме правили неточности. Страната ни може да се развива, в случай че е добре интегрирана в европейските процеси “, акцентира.

„ По някои от промените можем да се обединим “, счита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР