„Има ясни резултати от работата на МВР. По една или

...
„Има ясни резултати от работата на МВР. По една или
Коментари Харесай

Рашков: Настъпателно атакувахме групите за покупко-продажба на гласове

„ Има ясни резултати от работата на Министерство на вътрешните работи. По една или друга причина предходното управление на Министерство на вътрешните работи не е полагало такива старания, свързани с изборните правила на жителите. Вероятно една от аргументите е, че последните двама министри – Терзийски и Маринов, сега са претенденти за народни представители от листите на ГЕРБ. До 4 април има единствено няколко каузи, формирани против други партии. А в този момент има шесткратно нарастване на формираните досъдебни производства”, съобщи на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.
„ Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура.Нямаме пояснение, за какво тя не е го е правила. До 4 април има към 1000 сигнала, които съдържат данни за изборни закононарушения. Само в броени на едната ръка случаи има наказателни досъдебни производства”, добави министърът.
„ В момента настъпателно атакувахме групите, които се занимават с покупко-продажба на гласове. Няма да останем безучастни към информацията, която постъпва при нас”, сподели вътрешният министър.
Той добави, че в регионите на Гурково, Стара Загора, Хасковска област, Твърдица „ са наситени с лица, които се занимават с тези действия и покупката на гласове”.
„ Давано е самун, дърва, брашно, леща, несъмнено и пари в размер на 30-40-50 или малко повече лв.. На това може да се съгласи един безпаричен човек, за който тези неща са полезност. Очевидно бедността се употребява за предизборни цели”, разяснява вътрешният министър.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР