Има ясни признаци, че може да се стигне до вулканично

...
Има ясни признаци, че може да се стигне до вулканично
Коментари Харесай

Исландия се готви за първо изригване на вулкан от 800 години насам

Има ясни признаци, че може да се стигне до вулканично изригване поради интензивната сеизмична интензивност в последните дни наоколо до исландската столица Рейкявик. Това обявиха исландски учени, заяви The Guardian.

" Не споделяме, че имаме признаци, че е почнало изригване, само че наподобява като неговото начало ", сподели Кристин Йонсдотир от исландския метеорологичен офис.

Видир Рейнисон от силите за гражданска защита на острова съобщи в средата на следобедна конференция, че е " по-вероятно, в сравнение с не ", че изригването - първото в региона от 12-и век - е напът да стартира.

" Не се случва злополучие и всеки може да продължи естественото си всекидневие ", безапелационен е Рейнисон. " Няма директна заплаха, макар че хората би трябвало да заобикалят пътуванията до региона на полуостров Рейкянес ", добави той.

" Ако магмата доближи повърхността, надали ще бъде под формата на детонация на лава и пепел, изстрелваща се в небето, а по-скоро това, което е известно като изригване на цепнатина, при което лавата излиза по-бавно от цепнатина в земната повърхнина ", посочи геофизикът Фрейщайн Зигмундсон.

" Малко евентуално е това да наруши въздушния превоз. Това евентуално ще бъде изригване на лава с малко избухлива интензивност ", споделя той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР