Има все по-голям брой чуждестранни актьори, включително недържавни, които се

...
Има все по-голям брой чуждестранни актьори, включително недържавни, които се
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ: Външни сили се стремят да повлияят на президентските избори

И ма все по-голям брой задгранични артисти, в това число недържавни, които се стремят да повлияят на изборите в Съединени американски щати, а Русия, Китай и Иран са най-значимите. Това заяви директорката на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс на чуване в Сената, съобщи Ройтерс.

„ Конкретно Русия остава най-активната външна опасност на нашите избори ", сподели Хейнс.

" Целите на съветското държавно управление в такива интервенции за въздействие нормално включват подкопаване на доверието в демократични институции на Съединени американски щати, изостряне на социалнополитическите разделения в Съединените щати и спадаща западна поддръжка за Украйна ".

Въпреки това Хейнс сподели, че напъните на държавното управление на Съединени американски щати за отбрана изборите са се подобрили доста от президентските избори през 2016 година и има вяра, че държавното управление в никакъв случай не е било квалифицирано по-добре.

Комисиите на Конгреса започнаха да изследват данни за задгранични старания, изключително съветски, за въздействие върху американското публично мнение, откакто разследващите организации на Съединени американски щати стигнаха до извод, че субектите, подкрепяни от Кремъл, са се опитвали да поддържат републиканеца Доналд Тръмп да завоюва Белия дом през 2016 година

Москва отхвърли да е забъркана.

Изслушването вчера беше първото намерено такова на комисията по тематиката за изборния цикъл в Съединени американски щати през 2024 година

Сенаторът демократ Марк Уорнър, ръководител на комисията, изброи минали задгранични старания за въздействие върху изборите и публичното мнение, в това число интервенции за тормоз против претенденти и фалшификати на американски организации, като съветски подправени сметки в обществените медии за Републиканската партия в Тенеси.

„ Свидетели сме на все по-голям брой американци... от всички политически цветове – които просто не имат вяра на институциите в Съединени американски щати – от федералните организации и локалните правоприлагащи органи до главните медийни институции, като в същото време потребителите от ден на ден се доверяват на елементарно манипулируеми интернет медийни платформи “, сподели сенатор Уорнър.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР