Има видими и невидими причини, за да падне правителството. Факт

...
Има видими и невидими причини, за да падне правителството. Факт
Коментари Харесай

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Задкулисието, притиснато от ПП, напрегна сили и свали правителството

Има забележими и невидими аргументи, с цел да падне държавното управление. Факт е, че задкулисието, притиснато много от „ Продължаваме промяната “, напрегна сили и смъкна кабинета. Това разгласи пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ Калин Тодоров, публицист и публицист.

„ Има неща, върху които би трябвало да се замислим, за какво падна кабинетът. Опозицията, в лицето на Бойко Борисов и Движение за права и свободи, видя комфортен миг. Правителството се клатеше и му трябваше малко, с цел да полети в пропастта. Това за мен значи, че държавното управление не се оправи с провокациите, които бяха пред него и не оправда упованията на хората. Кабинетът не можа да се пребори с мафията, не можа да се пребори с Борисов, не можа със задкулисието и задкулисието го смъкна. Това бе очевидно. Борисов и Движение за права и свободи не са толкоз смели, с цел да създадат подобен хода, в случай че нямат някаква податка от западните ни сътрудници, че това държавно управление не е оправдало и техните упования. А то не ги оправда нито във връзка с Украйна, нито във връзка с Северна Македония. Борисов смъкна кабинета и поради Северна Македония, а по-късно взема решение този проблем, поради който сякаш смъкна кабинета. Това за мен значи, че той или търси индулгенция от Запада, или такава индулгенция му е обещана авансово “, разяснява Калин Тодоров.

Той призна, че се е почувствал доста обиден от обстоятелството, че българският парламент преглежда предложение на френския президент за връзките ни със Северна Македония.

„ Не мога да си показва по какъв начин българският президент ще внесе във френския парламент по какъв начин Франция да си позволява проблемите с Мартиника и Гваделупа – двете си извънморски територии. Това за мен бе унизително. Това, което свърши Макрон, трябваше да е направено от Кирил Петков и външно министерство. Тогава нещата щяха да наподобяват по напълно естествен метод. А през тези шест месеца изглеждаше, че работата на кабинета и на външно бе в дисонанс. Министър Генчовска го сподели, че е имало две външни политики. И президента не си пести рецензиите във връзка с работата на кабинета за Северна Македония, а това значи, че кабинетът не си извърши дилемите “, счита журналистът.

Попитан за тезата, която стартира президентът Росен Плевнелиев, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов може да се отдръпна, Калин Тодоров сподели, че партията не може да си разреши да взе участие в ръководството на страната в наличието на Борисов.

„ В същото време не е ясно дали без Борисов ГЕРБ може да оцелее. И това, което се търси сега, и в тази ситуация господин Плевнелиев бе употребен като мюре, е да се тества публичното мнение. Може би концепцията е да се приложи някакъв модел, който работи в Движение за права и свободи с почетен ръководител. Така ГЕРБ се отървава от негативната му харизма и се пробва да се отърси от имиджи си на една напълно клиантелиска партия. Така може, по избор на Запада, след време да забележим едно ръководство на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и ГЕРБ “, добави Тодоров.

Целият диалог можете да гледате във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР