Има версия, че нервнопаралитичното бойно отровно вещество, използвано срещу бившия

...
Има версия, че нервнопаралитичното бойно отровно вещество, използвано срещу бившия
Коментари Харесай

Нервнопаралитичната отрова е била в куфара на дъщерята на Скрипал, пише "Дейли телеграф"

Има версия, че нервнопаралитичното бойно отровно вещество, употребявано против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, е било сложено в куфара на щерка му, преди тя да напусне Москва, съобщи " Ройтерс ", цитирайки публикация на английския в. " Телеграф ".

На 4 март 66-годишният Скрипал и 33-годишната му щерка Юлия бяха открити в безсъзнание на скамейка пред търговски център в южния английски град Солсбъри. Оттогава те са в сериозно положение в болничното заведение.

Юлия Скрипал е пристигнала в Лондон от Русия на 3 март, оповестяват силите за битка с тероризма. Британски следователи работят по теорията, че отровата е била импрегнирана в дреха или козметика на щерка му, или в подарък, отворен в дома на Скрипал в Солсбъри, оповестява вестникът.

Според Лондон отровата, която е засегнала и английски служител на реда, явил се на мястото, е веществото " Новичок ", създадено от руската войска.

Британските управляващи упрекнаха Москва в първо потребление на сходно оръжие на територията на Европа след края на Втората международна война. Двадесет и трима руснаци, които съгласно Лондон са шпиони, работещи под дипломатическо прикритие, са получили една седмица, с цел да изоставен страната. Вчера Англия, Франция, Германия и Съединени американски щати насочиха взаимен апел към Русия да изясни по какъв начин отровата е била употребена на английска територия.

Москва отхвърля да е забъркана и упрекна Лондон, че раздухва антируска нервност. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР