Има вероятност всички политици да се изпокрият и никой да

...
Има вероятност всички политици да се изпокрият и никой да
Коментари Харесай

Костов прогнозира, че никой няма да иска да управлява

" Има възможност всички политици да се изпокрият и никой да не смее да ръководи " - предвижда някогашният министър председател Иван Костов в изявление за БНР.

Според него има ясна опция за ръководство - тези, които смъкнаха държавното управление на Кирил Петков, да поемат в този момент ръководството на страната. Това са ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". По думите му обаче това надали ще се случи:

" Колкото и да се пъчат и да приказват какъв брой огромна експертиза имат ГЕРБ, имайки поради боязливостта на техния водач - той си дава ясна сметка, че не може да се оправят с тази обстановка, в която се намира страната - доста бързо ще изгубят тази преднина и ще се окажат не в кондиция да завоюват локалните избори. Тогава би паднало държавното управление им, в случай че го създадат ".

Той акцентира, че доста от партиите не са се позиционирали ясно по съществени тематики - войната на Путин против Украйна и неналичието на господство на закона в България, както и дали да бъде свален и подложен под наказателна отговорност основният прокурор Иван Гешев. Тези позиции е трябвало да бъдат изяснени по време на предизборни диспути, от каквито политиците се боят. " Боят се, тъй като не си познават гласоподавателите, не ги знаят какво мислят. Защото са отчуждени, трансформирали са се в един надалеч от хората хайлайф, който не е измежду тях ", разяснява някогашният министър-председател.

Според Иван Костов Демократична България ще бъде изцяло унищожена от възможна коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. А " Продължаваме промяната " дължи отговор за какво се стигна до този резултат на изборите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР