Има вероятност коронавирусът да мутира в посока на по-леко преболедуване,

...
Има вероятност коронавирусът да мутира в посока на по-леко преболедуване,
Коментари Харесай

Професор Гетов с последни данни за Омикрон

Има възможност коронавирусът да мутира в посока на по-леко преболедуване, липса на повече разновидности, самоизолиране и надлежно отдръпване, т.е. самичък да се самоликвидира. Това мнение изрече проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите, в предаването „ Светът е бизнес " на.

„ На този стадий знаем прекомерно малко за разновидността Омикрон, като има една добра и една неприятна вест. Заразява доста по-бързо, над 10 пъти по-заразен е от останалите разновидности, само че болестта, провокирано от този вид, минава относително леко ".

На въпроса какво дава съображение на капиталова банка като JPMorgan да твърди, че омикрон може да е началото на края на пандемията, гостът сподели: „ Многото разновидности и това, че разновидността омикрон е зародил в имунокомпрометиран субект - HIV положителен пациент. Това дава съображение за подозрение, че многото вариации са начало, може би, на самоизолирането на вируса и края на пандемията. Много настойчиво се приказва за това, само че ние ще знаем повече след към 2-3-4 седмици “.

Сключените контракти с фирмите разрешават да им бъде предложено и изтънчено създаването на така наречен усъвършенствани разновидности на имунизациите, изясни гостът. „ Това обаче ще се случи тогава, когато имаме информация тъкмо какъв брой и каква е смяната на ваксиналната резултатност по отношение на омикрон. Вече е поискано от фирмите и те в границите на две то три седмици най-много би трябвало да показват данни, с които да защитят ваксиналната резултатност на създадените от тях и утвърдени от европейската организация ваксини. На базата на тази информация ще се реши дали да се изиска създаването на усъвършенствани, обновени разновидности на имунизацията или продължаваме напред с наличната “.

„ Повече от половината от международното население, към 52% са имунизирани, и това също е съображение да считаме, че по-лесно ще се оправим с Омикрон, въпреки че към този момент имаме случаи и в Гърция. Имаме съображение да считаме, че се популяризира елементарно, само че може и да се самоизолира ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР