Има възможност за военно нахлуване в Нигер . Държавите от

...
Има възможност за военно нахлуване в Нигер . Държавите от
Коментари Харесай

Има възможност за военно нахлуване в Нигер

Има опция за военно навлизане в Нигер. Държавите от Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) не отхвърлят опцията за военна инвазия в Нигер, където военните бунтовници пристигнаха на власт, само че се надяват, че сходен сюжет няма да се случи и обстановката ще бъде решена дипломатически. Това заяви сенегалският президент Маки Сале.

“Бяха разисквани всички разновидности, в това число военният вид. Съвсем предстоящо е, че това е последната мярка, която може да бъде подхваната. Оттогава, несъмнено, бяха препоръчани разнообразни начинания, в това число дипломатически, имаше и секрети полемики под управлението на Нигерия. Военният вид ще бъде осъществен, в случай че бъдат изчерпани другите благоприятни условия. Тази опция остава, само че въпросът е дали ще бъде осъществена, не знам ”, сподели сенегалският водач в изявление за радиостанция RFI и ефирен канал France 24.

Президентът на Сенегал сподели още, че комуникира със сваления президент на Нигер Мохамед Базум. Според него не зависи от Базум дали силите на ECOWAS „ нахлуват в страната или не “. „ Очевидно е доста угрижен. Но се надявам, че разсъдъкът ще надделее, че хунтата ще обърне внимание на протичащото се в близост, с цел да не ни тласка към окончателното решение – военна интервенция.  Вярвам, че към момента е допустимо да се откри някакво решение със здрав разсъдък ”, сподели Сал.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР