Има възможност Министерството на отбраната да предостави три или четири

...
Има възможност Министерството на отбраната да предостави три или четири
Коментари Харесай

Каракачанов: Можем да предоставим 3-4 хеликоптера Кугър за спасителни операции

Има опция Министерството на защитата да даде три или четири хеликоптера „ Кугър “ на здравното министерство за медицински цели и те да се употребяват при избавителни интервенции. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов пред bTV, откакто преди няколко дни шефът на Планинската избавителна работа към БЧК Емил Нешев сигнализира, че чакат хеликоптер чак след няколко години, а това доста бави работата им. По мотив двете акциите на 2 януари за избавяне на закъсали туристи, един от които почина, той сподели, че те са щели да приключат единствено за час и половина, вместо за 11.

По думите на Каракачанов Министерството на здравеопазването би трябвало да реши дали тези хеликоптери ще им свършат работа.

„ Да преценяват дали цената, която би трябвало да се даде за тяхното преоборудване, дава отговор като благоприятни условия, или е по-изгодно да се купят нови “, сподели Каракачанов.

„ Ние сме заявили нашата подготвеност. Армията има три задачи – първата е отбраната на териториалната целокупност на България. Втората са съюзническите задължения и третата е в помощ на популацията. Така че сме подготвени да осъществим и тази трета задача и я изпълняваме постоянно “, добави военният министър.

Каракачанов разяснява и идната дата за парламентарните избори .

Според него президентът първо е трябвало да направи съвещания с парламентарно показаните сили и по-късно да афишира дата.

„ Трябва да се избере най-подходящото време, в което хората хем да могат да гласоподават, без да се тормозят, че могат да се заразят, хем да се обезпечи сигурността на хората, които вземат участие в изборния развой “, на мнение е Красимир Каракачанов.

На въпрос допустима ли е коалиция сред Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ за идните избори, той съобщи, че към момента не е обсъждано сходно нещо.

Относно апела да не се отделят толкоз доста средства от Бюджет 2021 за защита той съобщи, че сега няма страна в света, която да е понижила разноските си за защита.

„ Тези, които го приказват в Народното събрание или отвън него, просто са едни обикновени популисти “, съобщи министърът на защитата.

Що се отнася до договарянията за присъединението на Северна Македония към Европейския съюз, Каракачанов съобщи: " Ако не престават да се държат като наставник на България, още дълго време ще си почакат. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР