Има възможност Бюрото за контрол на разузнавателните средства да бъде

...
Има възможност Бюрото за контрол на разузнавателните средства да бъде
Коментари Харесай

Депутат от БСП алармира: Бюрото за контрол на СРС може да бъде овладяно! Органът не е излишен…

Има опция Бюрото за надзор на разследващите средства да бъде овладяно от настоящото парламентарно болшинство. Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов, който е член от Специализираната парламентарна комисия за надзор на службите и използването на СРС-та.

Попов разяснява, че рецензиите на ръководителя на бюрото – Бойко Рашков, по отношение на потреблението на специфичните разследващи средства /СРС/ и отстраняването на члена на бюрото Георги Гатев, са основали напрежение към контролния орган:

Този орган се избира от Народното събрание, от болшинството в едно Народно заседание, и фактически има хипотетичната опция той да бъде овладян от едно или друго болшинство, което не е добре с оглед спецификата на работата на този орган. Той следва управлението и потреблението и използването на СРС-та, да бъде справедлив в своята работа, а не зависещ на едно или друго ръководещо болшинство.

Органът не е непотребен и България би трябвало да подсигурява надзор върху вмешателството в персоналния живот на хората, каквото съставлява потреблението на СРС, съобщи още Попов:

Ако желаеме да сме европейска, правова страна, следва да подсигуряваме, а това става със основаването на такива самостоятелни органи, потреблението и намесата, вмешателството в персоналния живот на всеки един български жител, тъй като точно това се получава, когато се употребяват СРС-та.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР