Има увеличение в бюджетите за отбрана на страните от ЕС,

...
Има увеличение в бюджетите за отбрана на страните от ЕС,
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: ЕС трябва да се разширява със страни, които допринасят за сигурността му

Има нарастване в бюджетите за защита на страните от Европейски Съюз, само че предизвикването е по какъв начин се изразходват и ръководят тези средства. Това сподели пред Дарик специалистът по сигурността и някогашен министър на защитата Велизар Шаламанов. По думите му сигурността в Европа е обезпечена от НАТО и всички страни би трябвало да вземат участие интензивно в Алианса.

Европейски Съюз не може да бъде план на мира, без да има подготвеност да пази мира с въоръжени сили и отбранителна промишленост, безапелационен беше той.

“Разширението на Европейски Съюз би трябвало да включва защитата и сигурността, като един от сонвните фактори. Неслучайно и през днешния ден дебатът в Екологичен потенциал сред водещи претенденти за ръководител на Европейска комисия включва като първи приоритет тематиката за защитата и сигурността и на второ място разширението в действителност би трябвало да е инвестиция в сигурността. Европейски Съюз би трябвало да се уголемява със страни, които способстват за сигурността на Европейски Съюз, защитата на Европейски Съюз, което е обвързвано с още по-сериозни стъпки в подсилване на защитата и сигурността на Европейски Съюз ”, съобщи Шаламанов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР