Има увеличение на интереса и то не само към втора

...
Има увеличение на интереса и то не само към втора
Коментари Харесай

Маските отново стават задължителни в болниците в страната

Има нарастване на интереса и то освен към втора бустерна доза, само че и към първична имунизация. По-засилен е в огромните градове, където и заболеваемостта е по-висока. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг в Министерство на здравеопазването през днешния ден.

По думите му в някои от последните дни броят на искащите в София да бъдат ваксинирани е достигнал 500 души, което не се е случвало от дълго време.

Доц. Кунчев заяви още, че от Министерството на здравеопазването през днешния ден ще разпоредят на РЗИ в страната да издадат наставление за носене на защитни маски в лечебните заведения в градовете, в които има най-висока заболеваемост от COVID-19.

„ Ситуацията сега е относително спокойна. Да, ние сме при започване на нова вълна, тъй като тази вълна не стартира от България, а стартира от Китай, мина през Западна Европа, Южна Европа и в този момент е при нас. До какви висоти ще стигне никой не може да каже, само че съдейки по това, което се случа евентуално при започване на август да бъдат достигнати оптимални стойности на броя на инфектираните. Не можем да създадем кой знае какво, дано бъдем реалисти. При въздушно-капкова зараза, изключително при подвариантите на Омикрон - BA.4 и BA.5, който е 30 пъти по-заразен, каквито и да е ограничения не могат да понижат разпространяването, само че могат да понижат темпа му и това е към което се стремим “, добави Кунчев.

Той беше безапелационен, че човек може да носи маска на всички места, където сметне за належащо. Не са отпаднали и ограниченията за отдалеченост и стерилизация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР