Има увеличение на хабитата на всички животни, няма да има

...
Има увеличение на хабитата на всички животни, няма да има
Коментари Харесай

Каролев: Купени партийни членове протестират за Пирин

Има нарастване на хабитата на всички животни, няма да има сечене на вековните мури.

Това съобщи Владимир Каролев в студиото на "България он ер ". Той обаче пропусна да спомене от коя партия тъкмо са протестиращите. Изказването му идва в подтекста на продължаващите акции в отбрана на Национален парк "Пирин ".

Исканията на недоволните остават непроменени - анулация на решението на държавното управление за застрояване на парка, оставка на екоминистъра Нено Димов и отговор на въпроса кой е действителният притежател на ски зоната в Банско.

Владимир Каролев не се ограничи до "партийните членове ". Той откри и интернационалните организации, които плащали на български "зелени " организации, с цел да няма ски туризъм в България, а да има подобен в други страни.

Това негово мнение бе оспорено от Иван Бакалов.

"Каролев политизира изцяло митингите, а на улиците излизат хора, които виждат заплаха за планината. Непрекъснато показват нещата, че това са интересчии, които стачкуват за Пирин. Проблемът на Банско към този момент е нерешим - има 20 хиляди кревати и още 4 лифта не могат да обезпечат това качване на скиори ", уточни той.

Бакалов цитира данни, съгласно които в австрийските и швейцарските курорти има доста по-малка леглова база спрямо тази в Банско. Журналистът бе безапелационен, че планината не може да понесе непрекъснатото нарастване на легловата база.

Владимир Каролев назова тезата му неуместна и означи, че по тази логичност на Витоша не би трябвало да има нищо, тъй като в София има толкоз доста хотели.

"Това са бакалски сметки и всеки, който се е занимавал с урбанизация, може да прочете по какъв начин се прави планирането на ски зоните. Няма никаква смяна в концесионната зона. Единствено се разрешава зоната да се уплътнява с нов кабинков въжен превоз. В момента процесът е най-вече политически ", настоя Каролев.

"Не съм от "Зелените ", нито от някаква организация. В България има доста планини, които не са естествени паркове и може да се развива ски туризъм. Защо би трябвало да е в Банско? ", отговори Иван Бакалов, Той акцентира, че ръководството раздава природа и по думите му това е лобизъм.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР