Има устойчива тенденция на повишаване на доходите на българите. Тя

...
Има устойчива тенденция на повишаване на доходите на българите. Тя
Коментари Харесай

Държавата убедена, че доходите на българите растат устойчиво

Има устойчива наклонност на повишение на приходите на българите. Тя се дължи на растежа на заплатите в частния и обществения бранш . Ние сме на исторически ниски равнища на безработица. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия общественият министър Бисер Петков.
​Повишава се и обезпеченият най-малък приход, който от 2009 година не е променян. Предложението, което ние вършим да се усили от 65 лева на 75 лева Това нарастване ще има разнообразни проекции върху размерите на разнообразни обществени заплащания. Това ще докара до повишение на интеграционните добавки, на транспортните услуги, на целевите помощи, на обучение, нарастване на еднократните месечни помощи, разяснява още Петков.
От думите му стана ясно, че страната ще разшири финансовия си обсег за четиричленните фамилии. Предложението, което вършим, е да включим към 20 000 фамилии в допълнение, които да получават надбавки, само че са с приходи, които са близки до междинните за страната , разясни социлният министър.
Той сподели, че услугите " Личен помощник " и " Домашен асистент " ще обзет 23 400 души и към този момент има държавно финансиране в размер на 68 млн лв.. Това ще обезпечи пък от своя страна работни места за над 16 000 обществени асистенти .

Предвидено е да нараства и минималната пенсия за трудовия стаж. Ръстът за 2018 година на пенсиите ще бъде доста по-висок. Ще са необхидими над 500 млн. лева средства за това, сподели Бисер Петков.
По думите му междинният застрахователен приход пораства по-бързо, а инфлацията е по-ниска. Петков разясни, че се осъвременява правилото за пенсии, като се вкарва една по-щедра формула за него.

За мое страдание общественият разговор в България страда от конструктивизъм и липса на почитание измежду сътрудниците. Действащото законодателство допуска договоряне на минималните осигурителни приходи. Трябва последователно да решаваме проблемите, които спъват обществения разговор, уверен е министърът на труда и обществената политика.
Размерът на обзщетението за развъждане на дете от една до две години ще нарастне на 380 лева Немалко майки избират да отглеждат детето си и през втората година. Не бива да подтикваме обаче родителите да остават да отглеждат детето си и след втората година, защото те се деквалифицират . Политиките, които подтиква държавното управление, са свързани с връщането на родителите по-рано на работа, като по този начин се получават съответните тласъци, съобщи Бисер Петков.

Болничните са разход, който трайно нараства. За всички е ясно, че има съществени злаупотреби тук. Има разнообразни ограничения. Предложението, което ще бъде обсъждано, има за цел да ограничи злоупотребите на хора, които не са действително заболели, само че употребяват болничния като спомагателен отпуск , посочи министърът.
Пак споделям, това е едно предложение за тези заплащания. То е обществено сензитивно и ще се чуят причините и позициите на обществените сътрудници, разяснява още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР