Има уреден полет за българските студенти, блокирани в Китай заради

...
Има уреден полет за българските студенти, блокирани в Китай заради
Коментари Харесай

На 16 юли, блокираните в Китай българи, могат да се приберат

Има организиран полет за българските студенти, блокирани в Китай поради втората вълна от ковид в страната. Студентите се намират главно в Шанхай и Пекин. Полети до Европа съвсем няма, а границите са затворени. Благодарение на тяхната непримиримост обаче, има организиран полет за България. Това заяви за Българска национална телевизия доктор Димитър Владиков, учител в университета " Джаотонг ” и в българското учебно заведение в Шанхай.
На 16 юли ще има полет към София и българските студенти, а и освен те, всички българи, които желаят, могат да се приберат у дома.
Владиков описа, че всяка година Китай отпуска 50 стипендии за български студенти. В момента там има към 40-45 български студенти. В групата, която ще се върне в България, те са към 30.
Проблем за връщането там ще има за хората с по-дълги визи , защото границите на Китай са затворени и няма индикации да бъдат отворени скоро. Така че тези студенти, които имат едногодишни визи и те изтичат след края на семестъра, няма защо да се тормозят ", изясни преподавателят.
Онлайн образованието ще бъде продължено, само че към момента не е ясно дали то ще продължи през цялата нова образователна година.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР