Има управленска програма, а в нея има секторни политики, всеки

...
Има управленска програма, а в нея има секторни политики, всеки
Коментари Харесай

Габриел нямало да иска самоцелни министерски смени при ротацията

Има управническа стратегия, а в нея има секторни политики, всеки един министър е виновен за осъществяването на периодите, законодателството и промените. Това сподели пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на въпрос ще има ли промяна на министри от кабинета при ротацията на министър председателите, предава Българска телеграфна агенция.

" Не подобавам по никакъв метод с хипотеза, че някой би трябвало да бъде заменен, тъй като би трябвало да бъде заменен ", съобщи Габриел. - " Как се извършват заложените в управническата стратегия промени и начинания, по какъв начин го усещат българските жители и каква е поддръжката от парламентарните групи – тези три фактора вървят ръка за ръка ", изясни министърът.

Коментарът е във връзка идната ротация и изразеното преди месец искане на партийния й водач Бойко Борисов за промяна на 7-8 министри.

В отговор на въпрос Габриел отбеляза, че нещата са разнообразни в добра посока.

" Излизат двете съществени партии, които поддържат държавното управление и споделят, че има потребност от механизъм, който да разрешава да се вършат назначения и да се вземат решения. Това е нещо, за което аз приказвам още от май месец, даже преди съставянето на държавното управление, " разяснява Мария Габриел във връзка вчерашния взаимен брифинг на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и  министъра на финансите и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев, които споделиха, че стартира диалог по правилник за това по какъв начин ще бъдат предавани и попълвани регулаторите.

Вчера стана известно, че ще бъде поискана оставката на шефа и на подуправителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и процедурата ще стартира по нов правилник.

" Самият факт, че има доста огромна изясненост, че в сложна обстановка можеш да отстъпиш крачка обратно в името на това да има бистрота при вземането на решения - това е нещо, което би трябвало да виждаме откъм позитивната страна. За да не стигаме до обстановки на блокаж, с цел да не стигаме до обстановки, в които има взаимни обвинявания, тъй като не се е провел диалог, тъй като няма изясненост във връзка с процедурата - това беше крачката в позитивната посока, сподели още Габриел. Според нея никой не е прекрачил границата на пълномощията си. С премиера Николай Денков сме един екип ", уточни още външният министър.

Днес пък Борисов приказва пред партийни функционери по тематиката с назначението на ГЕРБ в здравната каса за подуправител.

" На ГЕРБ мога да се карам единствено аз, а на мене никой! " - съобщи той и дефинира като " подстрекателство ", че през вчерашния ден министър председателят Николай Денков се скарал на ГЕРБ и по тази причина партията склонила да изиска оставката на прясното си предопределение.

" В цялата сфера на опазването на здравето ГЕРБ няма нито един човек. Как нашият подуправител може да направи нещо под тези толкоз шапки " - оправда се той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР