Има улици в Пловдив, на които хаосът е ежедневно преживяване.

...
Има улици в Пловдив, на които хаосът е ежедневно преживяване.
Коментари Харесай

Въпрос с повишена трудност: Кой е спрял неправилно на една от печалните улици в Пловдив?

Има улици в Пловдив, на които хаосът е всекидневно прекарване. Едва ли има човек, който не се сеща за най-малко една такава улица, само че има и улици, които всеки отъждествява с хаос, когато ги чуе.

Несъмнено една от тях в ул. „ 4 януари” край Хуманитарната гимназия. Концентрацията на две учебни заведения, Съдебната палата и редица юристи, нотариуси и други офиси с публични функционалности, трансформират освен прекъсването, само че и паркирането в същинско предизвикателство.

Читател на TrafficNews през днешния ден за следващ път е влезнал в хаоса на улица „ 4 януари”, като против него са се изправили три паркирали коли. Той колкото да е минал около тях, с цел да може да излезе към „ Марица-Юг”, а от другата страна водачи правили странни маневри, с цел да извърнат и излязат от батака, в който се намират.

Въпросът е коя от колите е спряла погрешно и съвсем е запушила придвижването? Отговорът на този въпрос е извънредно сложен, а и евентуално нееднозначен. Въпреки това би трябвало да се взимат ограничения, с цел да не се стига до сходни главоблъсканици.

Съдбата на тази част от улица „ 4 януари” от години се разисква, само че по този начин и не се прави нищо в тази тенденция. Още със заданието на многоетажния паркинг, план имаше и за самата улица. След това обаче назря неодобрение поради плана от страна на учебното заведение, а в последна сметка се стигна до препроектиране на улицата и многоетажното оборудване. Кога и по какъв начин ще бъде оправена тази улица и издигнат паркингът – напълно не е ясно. Единствената интервенция в зоната бе построяването на така наречен краткотраен паркинг, който обаче рядко се вижда да е даже преполовен. Хаосът пък остава непрекъснат сателит на преминаващите по нея.

Иронично правата носи името „ 4 януари”. На тази дата през 1878 година военачалник Гурко е влезнал в града, през тази улица, с цел да освободи Пловдив. Ако манталитетът на хората тогава е бил да стопират по този метод каляските си, то евентуално военачалник Гурко ще е трябвало да си откри нов маршрут, с цел да разгласи Освобождението…

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР