Има участъци на пожарната, в които екипите се състоят от

...
Има участъци на пожарната, в които екипите се състоят от
Коментари Харесай

Населението на места разчита на шофьор и един огнеборец при пожар

Има сектори на пожарната, в които екипите се състоят от водач или водач и пожарникар. 190 души общо не доближават, с цел да бъдат попълнени противопожарните екипи, тъй че да дават отговор на условията. 

Това сподели пред публицисти Илия Кузманов , зам.-председател на най-голямата синдикална организация в Министерство на вътрешните работи Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), които излязоха на митинг в деня на пожарникаря. 

41 сектора в страната не могат да изпълнят изискването за екип от най-малко трима души, което е залегнало в наредбата за пожарогасителни действия. На доста места екипите не престават да са в състав водач или водач и войник, което би могло да докара до смъртни случаи както измежду пожарникарите, по този начин и измежду жителите, изясни Кузманов.

" Искахме и настоявахме екип на една пожарна да бъде от трима човек – водач и двама бойци. Тогава беше призната разпоредба, която към днешна дата Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията "  не е в положение да извърши. Тоест, две години политическото управление на Министерство на вътрешните работи - не господин Радев, не господин Балабанов, не господин Ципов, две години не взеха решение този проблем ", сподели още синдикалистът.

Исканията на чиновниците са 15-процентно нарастване на заплащането от тази година, промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, свързани с униформите, тъй че казусът да бъде трайно решен и напълно нов Закон за Министерство на вътрешните работи, защото настоящият не работи. 

На митинга не се включиха членовете на синдиката " Огнеборец ". Кузманов обаче разясни, че съгласно него сътрудниците им не са се разграничили от митинга, защото не са се отдръпнали от общото съглашение. Той обаче съобщи, че в СФСМВР има близо 800 души, които работят в пожарната.  

Кузманов е безапелационен, че в случай че настояванията на чиновниците не бъдат чути, митингите ще продължат всекидневно със старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. 

" Ако пренебрежението е същото, всеки ден ще ни виждате на митинг на разнообразни места в София ", сподели още Кузманов и изясни, че митингите няма да се отразят на сигурността по време на председателството, защото митингите ще се организират в извънработно време. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР