Има туристически атракции, до които всеки мечтае да се докосне

...
Има туристически атракции, до които всеки мечтае да се докосне
Коментари Харесай

Най-високо и най-ниско оценените туристически атракции на света

Има туристически атракции, до които всеки мечтае да се допре и да прегледа от близко. Те не инцидентно имат своята международна популярност и са приети като забележителностите, които безусловно би трябвало да бъдат посетени.
 UNWTO, Световната организация по туризъм и най-хубавите села за екотуризъм в света за 2022 година
Най-добрите села за екотуризъм в света

32 места, които избра Световната организация по туризъм за 2022 година

Често обаче се оказва, че нещата не стоят тъкмо по този начин - и че добре познатите забележителности на дадена страна постоянно са прехвалени. Затова от Stasher изготвят лист с туристически атракции, за които си коства, или пък не, да похарчим парите си.

Списъкът е формиран въз основа на мнения на консуматори в Гугъл през последните няколко години. Предвид са взети мненията освен за самите забележителности, само че и качеството на локалното настаняване, разстояние до най-близкото интернационално летище, сигурността и даже чистотата. Дадената оценка е по десетобалната система.
 Снимка 612633

Според оценените данни най-високо оценената туристическа атракция е постройката на унгарския парламент в Будапеща . От максимума точки той получава 7.34.

След него, с доста дребна разлика, се подрежда френският Дисниленд Париж с обща оценка от 7.17 от 10.
 Снимка 612634

Сред обичаните
Всичко за Вашата сватба
места на пътешествениците е и Синя лагуна в Исландия , класирана надлежно като третата най-хубава туристическа атракция в света, с общ резултат от 7.15 от 10.

Ето и листата с останалите желани атракции:
Сградата на Народното събрание, Унгария Дисниленд Париж, Франция Синята лагуна, Исландия Площад Испания, Испания Ангкор Ват, Камбоджа Базиликата Св. Петър, Италия Гранд Сплендид Атенеум, Аржентина Акрополът в Атина, Гърция Музеят на Нова Зеландия, Нова Зеландия Христос Изкупителят, Бразилия
Що се отнася до най-лошите, или в тази ситуация най-ниско оценени места и забележителности в света, резултатът може да бъде неочакван за мнозина. Челното място заема известният американски бул. " Холивуд " и намиращата се на него Алея на славата . Много туристи го означават като " мръсно " и " небезопасно " място.
 Снимка 612635

Следваща в листата е истанбулската Капалъ чарши , последвана от индийския Тадж Махал.
 Disneyland в Шанхай, COVID-19 и за какво хора за повторно останаха блокирани в парка
Да се окажеш в капан в Disneyland

Когато приказката се трансформира в призрачен сън

Ето и листата с останалите най-разочароващи атракции:
Алея на славата, Холивуд Капалъ чарши, Турция Тадж Махал, Индия Градините на Буш, САЩ Парк Lotte World,
Всичко за Вашата сватба
Южна Кореа Пристанище Виктория, Хонг Конг Океан парк, Хонг Конг Светилището Фушими Инари Тайша, Япония Великата стена, Китай Евърленд, Южна Корея
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg