Има целенасочени действия, с които се цели да се предизвиква

...
Има целенасочени действия, с които се цели да се предизвиква
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Има целенасочени действия,относно проблема със Северна Македония

Има целенасочени дейности, с които се цели да се провокира напрежение, вместо да се търси решение на казуса със Северна Македония. Има учредения министър председателят Кирил Петков да изиска привикване на Консултативен съвет по национална сигурност. Това сподели вицепрезидентът на Атлантическия клуб и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

КСНС е единственото място, което може да събере всички политически водачи и държавното управление. След като по парламентарен ред е основан КСНС е добре той да бъде употребен, счита Поптодорова.

Тя сложи въпроса до каква степен е достоверна информацията, която се подава по линия на спецслужбите на държавното управление, с цел да се взимат решения за РСМ.

Експертът по интернационална сигурност Боян Чуков съобщи, че вероятността президентът да откаже да свика КСНС е огромна. „ Ние сме в интервал, в който стартира да мирише на предварителни избори. Коя политическа партия ще одобри да реши въпроса с Република Северна Македония силово? Няма партия, която ще промени позицията си и по-късно ще се яви на избори, като резултатите ще бъдат пагубни за тях ", разяснява Чуков.

Според него колкото повече популацията стои на позицията си, толкоз повече пази националния интерес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР