Има толкова странни исторически факти, че често действителността изглежда по-невероятна

...
Има толкова странни исторически факти, че често действителността изглежда по-невероятна
Коментари Харесай

17 факта за нашия луд свят, които не сте учили в училище

Има толкоз странни исторически обстоятелства, че постоянно действителността наподобява по-невероятна от художествената небивалица. Подобни истории вършат нашия свят още по-интересно място, написа Obekti.bg, споделяйки следните по-малко известни обстоятелства:

1. Алберт Айнщайн можел да стане президент

На 17 ноември 1952 година министър-председателят на Израел публично предлага президентския пост на Израел на Алберт Айнщайн. Физикът отхвърля предлагането, обяснявайки, че му липсва способността да работи добре с хора.

2. Родителите на Тутанкамон били брат и сестра

Скорошни ДНК проучвания удостоверяват догатката на историците, че египетският фараон Тутанкамон е рожба на инцест. На това се приписват сериозните здравословни проблеми, от които е страдал.

3. В Съединени американски щати носели облекла от чували за брашно

През 30-те години на 20-ти век по време на Голямата меланхолия в Съединените щати, дамите нямат доста благоприятни условия да избират, когато става дума за облекла. Налага се да бъдат изобретателни, тъй че стартират да употребяват памучни чували за брашно, с цел да шият облекла за фамилиите си. Когато производителите на чували за брашно разбрират наклонността, те стартират да вършат чували с разнообразни шарки. Някои чували даже са имали указания за вярно пране или шиене на рокли и кукли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР