Има толкова противоречиви елементи от гардероба, които могат да добавят

...
Има толкова противоречиви елементи от гардероба, които могат да добавят
Коментари Харесай

15+ коварни предмети от гардероба, които развалят стройна фигура

Има толкоз спорни детайли от дрешника, които могат да прибавят няколко кг даже на стройна жена. Освен това на пръв взор може да наподобява, че те би трябвало да работят противоположното и да създадат изображението по-привлекателно. Парадоксално е, че даже високите токчета, бялата блуза и дългата пола могат да изиграят номер с фигурата ви. Всичко е до нюансите.

Решихме да разберем какви неща и аксесоари би трябвало да се носят деликатно, с цел да не скапват фигурата.

1. Блестящи неща

Облеклото с пайети или блестящи материали сигурно е ефектно, само че казусът е, че сходни неща ви вършат образно по-широки. Блестящите материали улавят всеки лъч светлина и вследствие на това всяка фигура наподобява по-голяма. Ако това не е включено в проектите ви, тогава е по-добре да се ограничите до блестящи аксесоари.

2. Чокър

Този шеговит аксесоар освен ще притегли вниманието към региона на шията, само че и ще я редуцира образно. За да изглеждате по-стройни и по-високи, по-добре е да отворите зоната на шията и деколтето, вместо да я затваряте. Носейки топ или рокля с V-образно деколте и допълвайки го с удължена верижка с висулка, ще постигнете стремежи резултат.

3. Обувки с тъмна каишка за глезена

Обикновено носим токчета, с цел да удължим образно краката си и да изглеждаме по-високи и по-тънки. Обувките с тъмни каишки за глезените обаче могат да анулират всички стремежи резултат. Факт е, че те като че ли „ изрязват “ крайници ви и понижават дължината му до глезена.

4. Пухкава миди пола

Изглежда, че пухкавата пола може да ви помогне да скриете нежеланите сантиметри на бедрата, само че в случай че сте ниски, по-добре е да избягвате този детайл от дрешника. Тази пола може да ви накара да изглеждате по-широки, в сравнение с сте в реалност.

Така че общото предписание може да се формулира по следния метод: дребните дами би трябвало да внимават да носят поли, чиято широчина надвишава дължината.

5. Масивни обувки

Грубите, дебели обувки, изключително тези с дебели токчета и високи платформи, са по-склонни да изпълнят прасците и краката ви като цяло. Всичко е за пропорциите: по-тънките обувки, изключително тези със подострен връх, ще създадат облика по-хармоничен и ще понижат размера на стъпалото.

6. Тесни дънки и необятни дънки

Противно на името им, тесните дънки не вършат безусловно краката ви да наподобяват по-тънки. Има огромна възможност те единствено да подчертаят проблематичните зони и образно да създадат бедрата по-широки.

В същото време необятните дънки също може да не са най-хубавият вид, защото рискуват да изглеждате по-ниски и обемисти. Така че стилистите се поучават да извърнат внимание на дънки с прав или ограничен контур.

7. Миниатюрни аксесоари

С дребните аксесоари би трябвало да внимавате. Така че известните през днешния ден мини-чанти може да не акцентират вашата грациозност, а да ви създадат по-големи на фона на такова дребно малко нещо.

Така че на външен тип всичко би трябвало да е хармонично: в случай че не сте Thumbelina, тогава е по-добре да изберете аксесоари със междинен и огромен размер. Същото важи и за колани, бижута, часовници и по този начин нататък.

8. Широк противоположен колан

Коланът е нужен, с цел да се подчертае стройната фигура. Въпреки това, необятните и контрастни колани могат единствено да придадат размер на талията ви, както и образно да „ изрежат “ фигурата.

Това въобще не значи, че този аксесоар би трябвало да бъде изцяло зарязан, просто е по-добре да изберете колан със междинна широчина, който хармонично ще се впише в цветовата скица на вашето облекло.

9. Обемно пухено яке

Много хора обичат да се увиват в обемно пухено яке, вярвайки, че това може да помогне да се скрият проблематичните зони. Въпреки това, това парче може да сътвори нежелателен спомагателен размер, изключително за тези с много необятна горна част на тялото. Стилистите поучават да избягвате безформените неща и да заложите на по-елегантни силуети.

10. Панталон с щампа

Панталони с всевъзможен принт, като се изключи нещата в тънка отвесна линия, прибавят спомагателни сантиметри. Бъдете изключително деликатни с карираните панталони. Според експертите даже слаба жена ще наподобява по-пълна в тях. Но елементарните панталони в тъмни нюанси, в противен случай, ще създадат фигурата по-стройна.

11. Пола до глезена

На пръв взор може да наподобява, че макси полата ще разтегне силуета и ще направи фигурата по-стройна, само че не всичко е толкоз просто.

В доста случаи полата или роклята с дължина до глезена могат да създадат долната част на тялото да наподобява по-широка и по-дебела. Затова стилистите поучават да избягвате сходни неща и да заложите на поли с дължина до коляното.

12. Оверсайз пуловер

Тук всичко е просто: такива облекла наподобяват добре единствено на нежни девойки и, почтено казано, те им прибавят непотребен размер и килограми. Защо да изглеждате по-големи и да криете фигурата си под безразмерно нещо, в случай че можете да изберете пуловер съгласно фигурата си?

13. Водолазки и неща със затворено гърло

Стилистите не поучават да покривате врата си с водолазка или пуловер, защото образно ще наподобява, че главата ви пораства напряко от раменете. Нещата, които демонстрират шията ви, ще наподобяват по-комплексни.

14. Плътно трико

Не, обратно на упованията, такова облекло няма да има резултат на намаляване, а единствено ще разкрие на света всички нюанси на фигурата. Тесните рокли от тъничък материал даже могат да покажат бръчки, които една жена в действителност няма, изключително в случай че изберете погрешно долни дрехи.

15. Оверсайз облекла

С появяването на модата за обемни модели, доста модници бяха удовлетворени и взеха решение, че в този момент ще бъде допустимо да се скрият някои от нюансите на фигурата под необятни неща. Смята се, че оверсайз облеклото акцентира крехкостта на физиката заради играта на контрастите.

Но казусът е, че baggy краде цялото достолепие на фигурата, създавайки аморфен контур. В резултат на това прекаляването с оверсайзинг може да ви накара да изглеждате по-големи, в сравнение с сте в реалност, без значение от вашия размер.

16. Неща в неверни цветове

Един от най-лесните способи мигновено да качите няколко кг е да носите неверен цвят. И по този начин, бяло, бежово, жълто, оранжево, блестящо алено, лилаво, розово образно усилват фигурата.

Ето за какво, в случай че желаете да прикриете обемен топ, да вземем за пример, по-добре е да избягвате белите блузи. Между другото, що се отнася до цветовете, които отслабват, това е черно, синьо, лилаво, кафяво.

Прибягвате ли до някакви трикове, с цел да изглеждате по-стройни?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР