Има тенденция за намаляване на цените за едногодишен период. Спадът

...
Има тенденция за намаляване на цените за едногодишен период. Спадът
Коментари Харесай

Спадът при повечето стоки на борсите е около 30% за 1 година

Има наклонност за понижаване на цените за едногодишен интервал. Спадът при множеството артикули е към 30% за 1 година. В цената на суровия нефт също се следи понижение на цената - с 24%.

От май насам обаче цената още веднъж пораства - с към 10 $ за барел. Това сподели пред NOVANEWS Васил Симов, основен изпълнителен шеф на Софийската стокова борса. 

По думите му през последния месец има повишаване на маслодайния слънчоглед.

" За 1 година във Франция обаче понижение от 40%. Има по-засилено произвеждане от Русия и други страни в Европа, потреблението е съвсем константна големина. Малко се спекулираше със зърнената договорка, тя засегна най-много пшеницата. Има трайна наклонност за понижение с към 26% в едногодишен интервал. Имаше моментни пикове за няколко дни или седмици, в резултат на клюки, че цената ще пораства. В последните 10 дни цената още веднъж върви надолу ", заключи той.

 istock istock
Високите цени на тържищата се дължат на спекулативни продажби и покупки, влияещи се от геополитически и климатични фактори.

" При олиото няма място за суматоха, тъй като реколтата от слънчоглед е добра. За година цената на олиото е намаляла с 30%. Пазарът на царевицата се дефинира от Щатите. Спадът е 27-29% на годишна база ", разкри Симов. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР