Има тенденция бързите небанкови кредити все по-често да стават лоши

...
Има тенденция бързите небанкови кредити все по-често да стават лоши
Коментари Харесай

Финансисти предупреждават: След третия бърз кредит влизаш в спирала

Има наклонност бързите небанкови заеми все по-често да стават неприятни заеми, това обявиха по Нова нюз финансови специалисти. След третия подобен заем човек влиза в дългова серпантина, изясни финансовият съветник Иво Димитров. По негови думи, в тази обстановка съвсем наложително се стига до изтегляне на четвърти бърз заем и така нататък В неговата процедура той е срещал клиент с общо 29 небанкови заеми, колкото са и сдруженията, които ги дават.

Всичко това е за сума от 30 хиляди лв., което е един междинен потребителски заем от банка, разяснява Димитров. Кредитният съветник Тихомир Тошев от своя страна беше безапелационен, че заеми би трябвало да се търсят от банки, тъй като са 100% по-изгодни. Той обаче акцентира, че у нас има прекалено много сива стопанска система и работещите в нея не могат да потвърдят приходите си. По този метод банковите кредите стават недостъпни.

Фирмите за небанкови бързи заеми не се интересуват от потвърден приход, добави Иво Димитров. Той разяснява, че по този начин те работят в интерес на сивата стопанска система. Двамата финансисти се сплотиха в мнението си, че се чака повишение броя на небанковите бързи заеми. Те посъветваха хората, които прибягват към тях, да създадат по този начин, че да не заплащат повече от 30% от заплатата си за вноски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР