Има теми, по които имаме съвпадение на приоритети, на цели.

...
Има теми, по които имаме съвпадение на приоритети, на цели.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС след срещата: Без разговор за конструкцията на бъдещо управление

„ Има тематики, по които имаме съвпадане на цели, на цели. Спорим по ограниченията за тяхното реализиране. Има и тематики, които сме напълно наясно, че предстоят тежки решения. Има тематики, по които не сме водили диалози въобще. Такава е структурата на едно бъдещо ръководство “, съобщи след срещата с Движение за права и свободи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите ѝ това е лидерски диалог, който следва.

Цялото това самочувствие, самодоволност, фикс идея за безспорна власт става транспарантна за жителите, добави тя

„ Днес организирахме диалог по секторни политики. Не сме очаквали резултат „ за “ или „ срещу “ споделена отговорност. Говорихме за тематиките, които са идни, в това число тематиката, обвързвана с бюджетната консолидация, тъй като тя явно е наложителна освен това трагично положение на обществените финанси “, сподели ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Говорихме за извънредно тежката финансова рецесия, която евентуално следва в Европа и в света за следващ път и тежките решения, които следва да се вземат “, добави Атанасова.

С ГЕРБ-СДС имаме цялостно единодушие по геополитическата ориентировка и по политиките, които ще водим по отношение на нея, сподели след срещата Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Имаме и единодушие по финансовата политика и по разбирането, че страната на практика влиза в дългова рецесия. че обществените финанси са в доста тежко положение. Изводът ни е, че в случай че един постоянен кабинет не постави старания за финансова консолидация с всички произлизащи от това решения, тя ще ни бъде наложена извън, защото страната ни ще влезе в процедура по несъразмерен недостиг и извън ще бъдат наложени още по-тежки ограничения ", на мнение е Цонев.

Преговорите за съставянето на постоянен кабинет продължава

" По останалите въпроси дали и по какъв начин би могло да бъде формирано държавно управление, в какъв формат би било – това ще решат водачите на лидерска среща ", добави той.

По думите му срещата е предходна под разбирането на двете партии за отговорността, която имат всички пред българските гласоподаватели за излизане от политическата рецесия. Според него това може да стане единствено със сформиране на кабинет и продължение работата на Народното събрание по неотложните тематики.

Щом всички в купом желаеме да паднем в пропастта, наречена последващи избори, ще паднем, сподели водачът на ГЕРБ

„ Днес организирахме диалог по секторни политики. Не сме очаквали резултат „ за “ или „ срещу “ споделена отговорност. Говорихме за тематиките, които са идни, в това число тематиката, обвързвана с бюджетната консолидация, тъй като тя явно е наложителна освен това трагично положение на обществените финанси “, сподели от своя страна Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Говорихме за извънредно тежката финансова рецесия, която евентуално следва в Европа и в света за следващ път и тежките решения, които следва да се вземат “, добави Атанасова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР