Има теми от националната политика, по които е много важно

...
Има теми от националната политика, по които е много важно
Коментари Харесай

Опозиция и управляващи заедно в европредседателството, иска Вигенин

" Има тематики от националната политика, по които е доста значимо и съпротива, и ръководещи да работят дружно . Външната политика и европейските въпроси, въпреки и преплетени, са едни от тях. По тях не са нужни просто позиции на държавното управление, само че и позиции на България. И колкото по-единни сме по тези въпроси, толкоз по-големи ще са опциите страната ни да въздейства върху процесите ", разяснява Кристиан Вигенин, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на парламентарната Комисия по европейски въпроси и надзор на европейските фондове.

" Според наследените от Естония досиета за цифровия пазар , можем да завършваме тази тематика по време на нашето председателство. Въпреки упоритостта на Естония да завърши пакета от ограничения в тази сфера, тя не съумя , само че те са в доста огромна степен на подготвеност ", разяснява Вигенин.

Като втора наследена тематика, която той показва е Западните Балкани и показва вяра, че ще бъдат реализирани значими стъпки в тази тенденция. " Темата за Западните Балкани и бъдещето им за Европейски Съюз се разисква съществено. При среща на върха през май в София е добре да приемем декларация, която да е придружена от пътна карта, с съответни ограничения за свързването на Западните Балкани със страните от Европейски Съюз , преди официално да станат страни членки ", изяснява той.

Вигенин прибавя, че изпълването със наличие на Социалния дирек е изключително значим за Българска социалистическа партия . Той прецизира, че е добре да се подсигурява задоволителен по размер бюджет на Европейски Съюз и след напускането на Великобритани я, защото салдото ще бъде понижен с малко над 10 милиарда евро, след Брекзит.

" Важно е да се реши, по какъв начин това ще бъде обезщетено, дали ще се търси увеличение на вноските, което не е реалистично, само че е вид, дали ще се търси компенсиране по различен метод - с последователно увеличение на личните запаси или ще се уреждат някои политики и ще се направи финансиране през европейския бюджет по-ефективно. За нас е значимо да се запазят правилата на кохезионната политика, като такава, която оказва помощ на изоставащите страни да догонят средноевропейските нива. За нас това е основен въпрос и не е без значение по какъв начин ще бъде финансирана тази политика ", добавя Вигенин.

По време на нашето европредседателство ще стартира дебатът за опазване на селскостопанската политика, изяснява още той.

По отношение на нормализиране на връзките сред Турция и Европейски Съюз, Вигенин се съмнява, че страната ни може да има основна роля . " Тук нещата зависят на първо място от Турция. Ако тя е решила да промени своя метод и направи стъпки към Европейски Съюз, нашето председателство е добра опция да помогнем. Като виждам мненията на френския президент след срещата му с турския му сътрудник, мисля, че това ще е дълъг развой ", разяснява Вигенин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР