„Има такива, които работят, за да може Украйна да се

...
„Има такива, които работят, за да може Украйна да се
Коментари Харесай

Зеленски уволни посланиците на Мароко и Грузия, не работили за въоръжаване на Украйна

„ Има такива, които работят, с цел да може Украйна да се пази и да се бори за бъдещето си, и има такива, които си губят времето, вкопчвайки се в постовете си. Подписах първи декрет за отзоваване на подобен човек, посланикът в Мароко “, сподели Зеленски. във видео известие в сряда. „ Ние отзовахме и посланика на Грузия “, добави той.

Пратеникът на Киев в Грузия Игор Долгов беше извикан за съвещания по-рано този месец, откакто Тбилиси отхвърли да утвърди наказания против Русия. Грузия също по този начин блокира доброволци от кавказката страна да отидат в Украйна.

„ С цялото ми почитание, само че няма оръжия, няма наказания, няма ограничавания за съветския бизнес. Моля, намерете си друга работа “, обърна се Зеленски към двамата дипломати.

Украинският водач сподели, че " дипломатическият фронт е основен фронт и всеки би трябвало да работи дейно ". " Очаквам резултати през идващите дни от нашите представители в Латинска Америка, Близкия изток, Югоизточна Азия и Африка. Очаквам резултати и от нашите военни аташета ", акцентира Зеленски.

През последните дни той съвсем всекидневно се обръща към разнообразни западни парламенти, призовавайки страните им да одобряват по-строги ограничения против Москва за нейната инвазия в Украйна, заяви БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР