Има такива доктори, които вместо аспирин, синапени компреси, предписват на

...
Има такива доктори, които вместо аспирин, синапени компреси, предписват на
Коментари Харесай

Дърветата, които са естествен лек: Кое дърво от какви болести лекува

Има такива доктори, които вместо аспирин, синапени компреси, предписват на болните пънове, колове от трепетлика, разнообразни елови пръчки. Наричат ги дендротерапевти.
И болните по никакъв начин не им се наскърбяват, а в противен случай, горещо им благодарят за чудесното излекуване. То си е напряко отлично, тъй като на никого до момента не му е известно по какъв начин точно става това. Но нали се получава!
Запознайте се кое дърво от какви заболявания лекува:
Бреза – концентрира силите, вниманието, генерира сила. Казват, че в случай че завиеш в мека тъкан дебело брезово стръкче и го поставиш през нощта под врата си, може да се излекуваш от остеохондроза на шията. Само че клончето би трябвало да се отреже от живо дърво. А у нашите прародители не било признато да се засажда пред дома плачеща върба – считало се, че може да провокира женски заболявания.

Бор – доста енергийно дърво, само че съществува мнение, че за някои хора силата му е прекомерно тежка. Например хора с болно сърце в борова гора се усещат доста зле.
Кестен – добър против ревматични болести, против бодърствуване. Прогонва паниката.
Топола – знае се, че интензивно гълтам негативната сила от околната среда. От друга страна, има съображение да се допуска, че тополата е дърво върколак, т.е. гълтам виталната сила на индивида. Трепетлика – от време на време народът я назовава “треперещо дърво ”, тъй като листата й трептят даже при безусловно безветрие. Може би затова тя има лечебни свойства срещу температура и тресчица. Кората й в никакъв случай не загнива. Това й неповторимо свойство даже е маркирано в речника на Дал: “Ако зъбите са ви неприятни, изрежете триъгълник от кората й и натрийте венците си до кръв, а по-късно още веднъж поставете кората на предходното й място. По този метод отстраняват болката при изгаряния, порязване ”.

Лиственица – има противовъзпалителен резултат. При женски заболявания националната медицина поучава да поставите изпод на корема кръгли листа с дупка в средата (диаметър 7 см).
Дърветата се разделят на “захранващи ” (донори), “изсмукващи ” (потребители) и “неутрални ” във връзка с индивида. За най-мощен от захранващите се смята дъбът, от “изсмукващите ” – тополата, трепетликата, всички пълзящи растения, както и огромна част от иглолистните. Един от критериите за това, дали едно растение е “изсмукващо ”, е когато към него порастват и се усещат удобно други растения. Биологичната интензивност на дърветата имат своя пик в друго време от денонощието и тогава имат най-голяма изгода.
Ефективен способ да откриеш своето дърво е да вземеш късче станиол, да го потъркаш в дрехата си, с цел да се наелектризира и като го сложиш на дланта си, да го приближиш към кората на дървото. Ако станиолът прилепне към кората на дървото – това е твоето дърво, в случай че пък не – значи това дърво не ти подхожда.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР