Има такъв народ върна третия мандат на президента Румен Радев

...
Има такъв народ върна третия мандат на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Отново отиваме на избори - ИТН върна неизпълнен третия мандат

" ИТН " върна третия мандат на президента Румен Радев несбъднат. Така 50-ото Народно заседание отива в историята и би трябвало да се готвим да изберем състава на 51-ото. Това ще е седми предварителен избор за малко над три години.

Установихме, че нямаме особени разлики с другите партии и бихме могли да вървим дружно, само че политическата мъдрост в една партия не доближи, разяснява ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Благодарим за доверието, че връчихте мандата на нас. Излишно е да ви споделям какво се случи, тъй като беше обществено. Ако има някакъв позитивизъм в това, което се случи е, че ние разговаряхме с всички политически партии без една. Това не се случи нито с първия, нито с втория мандат ", сподели Тошко Йорданов.

От своя страна президентът благодари на Има Такъв Народ за опита да осъществят мандата и разяснява, че отиването на следващи избори поражда подозрение дали парламентаризмът е ефикасна форма на действие на страната.

" Спиралата избори продължава да се развихря и освен провокира неспокойствие, само че и отключва редица деструктивни процеси, блокаж на редица институции, отчуждение на жителите. Решението на рецесията е в ръцете на политическите партии и те би трябвало да възприемат, че основата на основаването на сполучлива коалиция се кое не след изборите, а преди тях ".

Румен Радев прикани партиите за почтена игра в идните седмици.

Гледайте тук:



Това стана ясно откакто през вчерашния ден водачът на партията Слави Трифонов разгласи, че макар напъните на договарящите и макар че няма по думите му съществени разминавания в целите с множеството партии в Народното събрание не може да се събере болшинство за сформиране на кабинет.

Предстои президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател да назначи служебно държавно управление и да насрочи нови избори в двумесечен период.

За длъжностен министър-председател той може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР