Има такъв народ ще върнат мандата за съставяне на правителство,

...
Има такъв народ ще върнат мандата за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

ИТН ще върнат мандата. Как коментират този ход запалените шахматисти?

" ИТН " ще върнат мандата за сформиране на държавно управление, незабавно щом президентът им го връчи. Новината заяви в обществената мрежа Слави Трифонов. Кандидатът им за министър председател е международната шампионка по шах Антоанета Стефанова.

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов още веднъж избра фейсбук, с цел да аргументира решението да върнат проучвателния мандат за лъчение на държавно управление. От изборите до момента той избира този метод на другарство, въпреки че карантината му, поради коронавирус, към този момент изтече.

" ИТН " няма нужния брой депутати или сътрудници, с цел да сформира държавно управление. Стабилно държавно управление. Предлаганата поддръжка е от политически субекти, които са нездравословни, алчни и потвърдено компрометирани. И това тяхното не е поддръжка, а взаимозависимост ", се споделя в обявата на Слави Трифонов във фейсбук.

В поста си Слави Трифонов припомня, че претендентът за министър председател на Има Такъв Народ Антоанета Стефанова е международна шампионка по шах, има икономическо обучение и приказва пет езика. А сравненията, размислите и изводите оставя на гласоподавателите. Обяснява и каква ще е реакцията на претендента за министър председател, когато получи мандата.

Пост на Слави Трифонов - Разбира се, Антоанета Стефанова незабавно ще върне мандата. Веднага. На секундата.

А за последователите си прибавя още:

" Антоанета Стефанова ще одобри мандата с почитание и незабавно ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават опция да създадем по-добър избор ".

Антоанета Стефанова се занимава с шах от 4-годишна възраст като първите уроци получава от татко си. На 7 години е шампионка на София, а първата влиятелна премия получава през 1989 година, когато става международна шампионка по шахмат за девойки.

Зад гърба си има доста надпревари и извоювани награди по шах. Световните първенци по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, вършат се филми и имената им са изписани със златни букви в международната история, написа още в поста си водачът на " ИТН ".

А запалените шахматисти пред Народния спектакъл разясниха хода му с номинацията на Антонета Стефанова.

" Това е доста умен ход съгласно мен, тъй като е международен първенец ", сподели Йордан.

" Нейните плюсове са, че щом шахът е игра за интелигентни, възпитани хора. Шахът учи да комбинираш, да отсяваш, да изхвърляш ", сподели Димитър Пейчев.

В шаха всички знаят азбучните правила - царят и царицата са най-силни.

" Но се случва някой път - това е забавното на шаха - и други фигури да изиграят значима роля ", сподели Радостин.

И в политиката, като на черно-бялата дъска - се плануват ходове.

" Мъдър политически ход е ексцентричен ход - малко предстоящ ", споделя Йордан.

Шахматистите в парка виждат политическата обстановка в страната като:

" Има едно разбиране гамбит. Гамбитът е жертва. Това е жертва за самодейност - да добиеш предимство ", счита Димитър Пейчев.

" Нито е пат, нито е гамбит, просто животът си върви ", споделя Радостин.

Така наподобява политическата игра през погледа на запалените шахматисти. А в политическия живот - в този момент на ход е президентът Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР