Има такъв народ ще се опита да забави прилагането на

...
Има такъв народ ще се опита да забави прилагането на
Коментари Харесай

БОЙКОТ: ИТН блокира плана за еврото

" ИТН " ще се опита да забави използването на Националния проект за въвеждане на еврото, който в петък (27 май) беше утвърден на съвещание на Министерския съвет, написа " Дневник ". Според информацията, трима депутати от партията на Слави Трифонов - ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански, ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов и зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева са внесли проекторешение, в което е записано, че проектът ще бъде прибавен едвам след приемането от Народното събрание на стратегически документ - разбор на резултатите от единната европейска валута.

Анализът би трябвало да съдържа главните политики на Еврозоната, както и на икономическата и финансова политика на България, положението на българската стопанска система, предстоящите промени, изгоди, разноски, опасности и провокации, както и резултатите от въвеждането на еврото в другите страни.

В плана е посочено, че анализът се изготвя от Министерството на финансите и Българската национална банка и съдържа:

а) главните политики в еврозоната;

б) икономическата и финансовата политика на Република България;

в) положението на българската икономика;

г) предстоящите промени, изгодите, разноските, рисковете и провокации от присъединението на Република България към еврозоната;

д) резултатите от въвеждането на еврото в други страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР