„Има такъв народ“ са изредили имената на проектоминистрите в своя

...
„Има такъв народ“ са изредили имената на проектоминистрите в своя
Коментари Харесай

ДБ след срещата с ИТН: Кабинетът може да претърпи промени

„ ИТН “ са изредили имената на проектоминистрите в своя кабинет, разискали са с „ Демократична България “ някои съществени цели, само че измежду имената в възможното държавно управление на Пламен Николов не са изключени промени. Това стана ясно от думите на представителите на дясното обединяване след срещата в Народното събрание.

Зам.-председателят на ПГ на „ Демократична България “ Владислав Панев удостовери, че адв. Петър Илиев е в листата като препоръчан за вътрешен министър. Той беше спряган за министър председател, като от Демократична България бяха очебийно сериозни към сходна възможна кандидатура поради скандал, обвързван с плагиатство.

„ В общественото пространство имаше една номинация за премиер… Има няколко дни до крайния период за връчване на мандата. Според мен, както се вижда от дейностите на Има Такъв Народ, може да претърпи промени “, съобщи Панев.

Той акцентира, че имената не са обсъждани на срещата, а е говорено за цели. „ Поискахме от Има Такъв Народ да показват управническа стратегия. Потвърдиха, че имат направена управническа стратегия. Засега са изнесени съществени цели, само че ще получим и подробната версия “, уточни Цецка Бачкова от Демократична България.



И тя, и Панев показаха, че от Има Такъв Народ са оповестили три целта за новия кабинет, само че си спомниха пред публицистите единствено за два – обучение и правосъдна промяна.

Тя акцентира, че за съглашение не е говорено, защото става дума за формат „ Правителство на малцинството “.

Тепърва партиите в Демократична България ще решат какво ще вършат във връзка с държавното управление на Пламен Николов, като по-късно ще има общо решение на обединението. Междувременно ще не престават диалозите с Има Такъв Народ по другите ресори. Панев призна, че възможностите за момента са на „ над 50% “ за крах.

В същото време, той означи: „ Не мисля, че сме изравяли някакви томахавки, че в този момент да ги заравяме “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР