Има такъв народ са единствените, които имат шанс да съставят

...
Има такъв народ са единствените, които имат шанс да съставят
Коментари Харесай

Иван Костов: ИТН единствени имат шанс да съставят правителство

" ИТН " са единствените, които имат късмет да сформират държавно управление, каквото и да значи това. Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов (1997 година до 2001 г.) пред.

Според него ГЕРБ са в глуха изолираност, а Българска социалистическа партия не са в положение да съберат болшинство и да ръководят. По думите му даже не се сформира кабинет след вота на 11 юли и се тръгне към трети избори, политическата рецесия ще се задълбочи сериозно.

" Демократична България " дадоха стратегия и се пробваха да стартират този разговор, тематиката за правосъдната промяна е непрекъсната тяхна тематика. Те са умерени, не стигат до крайности и при тях няма шоу. Опитват се да бъдат положителни, те се пробват да подскажат този звук на останалите, само че не се получава спор ", уточни някогашният министър председател.

Иван Костов разяснява и глобите по закона " Магнитски ", наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и още четирима български жители и юридически лица.

" Смисълът на глобите е да се спре кръвоносната система, т.е. паричните интервенции на корупционните мрежи. Това не е нуклеарен гърмеж, това е изсушаване на тези мрежи, с цел да не могат да действат ", добави той.

Костов сложи въпрос пред УС на Българска народна банка по какъв начин пази българските банките от риск да не попаднат под наказания: " Дават ли си сметка, че те не пазят ползите на вложителите в рискови банки. Изпълнява ли си дълга пред обществото, или отново ще стане като с КТБ ".

Според него банките би трябвало да бъдат предизвестени за рисковете, които поемат, тъй като има банки, които са дали заеми, държат активи на глобените лица: " Ако Българска народна банка не направи това, ги лишава от съображение те да подхващат ограниченията, които би трябвало да бъдат осъществени, с цел да бъдат предпазени банките и техните инвеститори, което е по-важно ".

Бившият министър председател акцентира, че рецесията с ковид не е била ръководена добре, което е причина за многото жертви, по тази причина изрече противоречие с изказванията, че дейностите на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров са реваншистки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР