Има такъв народ с великите 65 депутати от 240 тръгна

...
Има такъв народ с великите 65 депутати от 240 тръгна
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Трябва правителство със споразумение. Който отговаря за Слави - да му осигури подписа

" ИТН " с великите 65 депутати от 240 потегли да постанова диктат на останалите политически сили и това е нещо изцяло неправилно. Това разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме ".

Този диктат се показваше в това те да бъдат подкрепени без значение от програмата, състава и всичко останало. Такава поддръжка няма по какъв начин да бъде давана, безапелационна е Дончева.

Ясно е, че съставянето на държавно управление в един фрагментиран парламент наложително изисква съгласие, единодушие и съглашение. Представата на сценаристите на " Шоуто на Слави ", че тяхната дума е повече от думата на всеки различен човек, е смешна и претенциозна. Нещо повече - тяхната дума има все по-малко значение.

Ние няма по какъв начин да сме предали някой - ние не сме в никакви връзки с тях, с цел да сме ги предали, съобщи Дончева.

Те не знаеха, че през цялото време в групата има единно схващане за нашите връзки. В политиката е признато в никакъв случай да не се приказва авансово, по тази причина ние сме решили да обявим позицията си най-после.

Тепърва през днешния ден и на следващия ден ще се разяснява кой на кого е в това държавно управление и тематиката " ние нямаме нищо общо с Движение за права и свободи " занапред ще се разяснява. Няма потребност Тошко Йорданов да се изрича по този начин мощно, откакто знае истината, безапелационна е Дончева.

На въпроса за третия мандат, тя е безапелационна, че би трябвало да бъде формирано държавно управление с подписано преди този момент съглашение.

Трябва да има съглашение за кабинет, който да изкара до идната пролет. Нямаше никаква спънка това да стане с мандата на Има Такъв Народ, с изключение на тяхната самоувереност и това, че с никого няма да се преценяват, а всички им дължат поддръжка.

Според Дончева, избори октомври месец са неразумни - " не, че няма да ги приемем, в случай че се постанова ".

Договорките за третия мандат би трябвало да станат по класическия метод - със съглашение. Който дава отговор за Слави Трифонов, би трябвало да му обезпечи подписа за това съглашение, счита Дончева. Разумното е да се направи кабинет с присъединяване на всички политически сили, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, с небосвод до идната пролет. Смятам, че няма да има проблем, който и да е от трите партии да бъде мандатоносител, сподели още Татяна Дончева.

Тя разяснява и свадите към оферти за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев, който е консул на Барбадос.

Да си почетен консул в България е освен влиятелно, значимо и мазно - Цветелина Борислалова, Мишо Бирата, Георги Гергов и други известни хора са почетни консули. Всяка страна взема решение какъв обсег ще има за тях като привилегии и имунитети, само че такива се поставят. Те имат имунитет във връзка с наказателно гонене, освободени са от данъчни правила, има специфична протекция, изясни юристът от " Изправи се БГ! Ние идваме ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР