Има такъв народ“ представят днес структурата и състава на проектокабинета

...
Има такъв народ“ представят днес структурата и състава на проектокабинета
Коментари Харесай

Има такъв народ представя проектокабинета си на срещи с ИБГНИ, ДБ и БСП

„ ИТН “ показват през днешния ден структурата и състава на проектокабинета си на срещи с парламентарните групи на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, „ Демократична България “ и „ Българска социалистическа партия за България “ в Народното събрание. 

Първо Има Такъв Народ ще организира среща и с " Изправи се БГ! Ние идваме! ", която е насрочена за 14:00 ч. Тази с " Демократична България " е от 15:30 часа. Последната е с  " Българска социалистическа партия за България ", която е планувано да се организира в 17:00 часа. 

От „ Демократична България “ към този момент заявиха, че ще решат дали да поддържат проектокабинета, когато получат цялостна информация за структурата, състава и целите му, само че са „ доброномерени “. БСП изрази задоволство от извършените до момента договаряния, само че чака съглашение. За подписан документ с главните цели, само че и имената на бъдещия състав на Министерски съвет упорстват и от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.

Припомняме, че в петък президентът Румен Радев връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление с претендента за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов. Номинацията стана ясна минути преди връчването на мандата, а през вчерашния ден от Президентството обявиха, че конституционната процедура е спазена. 

По Конституция първият изследователски мандат се поставя на първата политическа мощ в новия парламент, в тази ситуация партия „ ИТН “, която ще разполага със 7 дни, в които да предложи своя проектокабинет. Ако тя не успее да събере поддръжка в Народното събрание, следва втори опит със идната по бройка политическа мощ, която е обединението ГЕРБ-СДС. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава по преценка на президента. Ако и този опит не сполучи, следва назначението на служебно държавно управление и насрочването на предварителни парламентарни избори. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР