Има такъв народ отказа консултации с ГЕРБ-СДС за съставяне на

...
Има такъв народ отказа консултации с ГЕРБ-СДС за съставяне на
Коментари Харесай

ИТН отказаха официално на ГЕРБ разговор за кабинет, още мълчат ще съставят ли свой

" ИТН " отхвърли съвещания с ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с техния мандат. Това разгласи ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов пред публицисти в Народното събрание.

По-рано от партията на Бойко Борисов поканиха групировката на Слави Трифонов на среща в 12 часа в Народното събрание, макар че от нея към този момент няколко пъти споделиха, че няма да вземат участие в такива диалози. В преговорния екип на ГЕРБ трябваше да вземат участие номинираният за министър председател Даниел Митов и препоръчаните за министри Любен Дилов и Калин Вельов .

" Знаете, изпратиха ни публично писмо от ГЕРБ и присъдружната им Съюз на демократичните сили за съвещания. Сега ще ви прочета нашият формален отговор, който по-късно ще бъде изпратен при тях ", разгласи Йорданов пред медиите.

След, което прочете формалния отвод , адресиран до ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова:

" Уважаема, г-жо Атанасова, по отношение на вашата покана за съвещания по разискване на състав и конструкция на Министерски съвет на 22 април 2021 година заявяваме следното: Още преди конституирането на сегашния Народното събрание Политическа партия " ИТН " съобщи пределно ясно, че по никакъв метод и по никакъв мотив няма да взе участие в диалози с партии, представляващи досегашното ръководство на страната. За нас Политическа партия ГЕРБ е главен знак на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме, каквото и да било държавно управление, препоръчано от представителите на тази партия. За това намираме за естествено да откажем препоръчаните от вас съвещания ".

На въпрос дали " ИТН " ще извърши мандат за сформиране на държавно управление , Йорданов още веднъж не даде явен отговор: " Първо, да го получим ".

Вчера покана за диалози първо имаше към " Демократична България ", които също не се отзоваха, като отхвърлиха публично в писмена форма.

При изписването си от болница, персонално Борисов разгласи, че в случай че не реализиран единодушие с " ИТН " и " Демократична България " за взаимно ръководство, ГЕРБ ще върне мандата на президента Румен Радев още в четвъртък или в петък. Предвид двата отхвърли, се чака се да стане ясно дали това ще стане още през днешния ден или на следващия ден.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР