Има такъв народ“ одобрява заявените приоритетите на кандидата за премиер

...
Има такъв народ“ одобрява заявените приоритетите на кандидата за премиер
Коментари Харесай

ИТН одобряват заявениет политики на ГЕРБ, но поискаха конкретни срокове

„ ИТН “ утвърждава декларираните целите на претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Преди да решат дали да я поддържат, обаче, от партията желаеха съответни ограничения и периоди за осъществяване на предлаганите политики.
Прочетете още
Това стана ясно по време на диалозите на Мария Габриел с парламентарните групи в търсене на поддръжка за кабинет с първия мандат.

" Надявам се като водеща политическа мощ да осъзнавате нуждата от разговор и това, че силово налагане на ваши решения, тъй като сте по-голяма партия, няма по какъв начин да се случи. Говоря от горчив опит от предходното ни присъединяване в изпълнителната власт, когато се наложи да я свалим поради сходни опити ", съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

На срещата Йорданов съобщи, че Има Такъв Народ поддържа декларираното от Габриел искане за премахване на основния прокурор Иван Гешев, въпреки и то да е закъсняло с 2 години. Това, обаче, не е задоволителна гаранция за ефикасна промяна, сподели Йорданов.

" Замяната на един човек с различен няма да е правосъдна промяна. Прокуратурата има потребност от реформиране, КПКОНПИ също. Но би трябвало да е доста деликатно и ще следим да не се трансформира в следващата бухалка новореформираното КПКОНПИ, каквото се пробваха да създадат Кирил Петков и Асен Василев ", съобщи той.

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габрил води договаряния с всички парламентарни сили без " Възраждане ".

По-рано тази заран номинираната за министър председател Мария Габриел показа целите си. По думите ѝ основната дума на днешните срещи ще бъде разговор сред парламентарните групи.

" Първото, което ще направи министърът на правораздаването в моето държавно управление, е да внесе пред Висшия правосъден съвет искане за освобождението на основния прокурор Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт ", сподели тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР