Има такъв народ няма нито да участва, нито да подкрепя

...
Има такъв народ няма нито да участва, нито да подкрепя
Коментари Харесай

Слави Трифонов отказа подкрепа за правителството на ГЕРБ

" ИТН " няма нито да взе участие, нито да поддържа кабинет на ГЕРБ с първи мандат ". Това разгласи водачът на партията Слави Трифонов 30 минути преди среднощ с обява в профила си във Facebook, като изясни, че не знае какво държавно управление ще бъде препоръчано, тъй като никой не бил водил с тях диалози " всъщност ".
 
Няколко часа по-рано се разбра, че часове преди номинираната от ГЕРБ за министър председател Мария Габриел да върне мандата на президента в понеделник (22 май), Бойко Борисов и Томислав Дончев са водили в неделя диалози с водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " за държавно управление с втория мандат. Обсъждано е да има кабинет с министър председател на ротационен принцип, което да събере поддръжка за конституционни промени.

По-рано през неделния ден представители на ГЕРБ разясниха в тв изявленията даже какъв брой министри, свързани с " ИТН " може да има в държавно управление " Габриел ".
 
В изказването си Трифонов твърди, че откакто преди седмица е заречен поддръжка за " експертен кабинет без партийни водачи ": " От тогава до през днешния ден никой не организира диалог всъщност с " ИТН ". Никой. Не беше извършен нито един диалог. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това значи единствено едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем поддръжка по принцип ".
 
Той употребява това като претекст за какво няма да поддържа държавно управление с първия мандат. Така часове преди да се разбере дали Мария Габриел ще предложи конструкция и състав на кабинет, поддръжка за него остава единствено от Движение за права и свободи, което значи че имат 105 гласа (при нужни 121 от 240 депутати).

Трифонов обаче оставя вратата отворена (този израз бе употребен през последните дни и от Кирил Петков). Той написа, че към момента счита, че би трябвало експертно държавно управление с необятна поддръжка и че остават още два мандата.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР