Има такъв народ“ няма да подкрепи правителството, предлагано с втория

...
Има такъв народ“ няма да подкрепи правителството, предлагано с втория
Коментари Харесай

ИТН: Няма да подкрепим правителство на ПП с Асен Василев. Ще гледаме и ще се забавляваме

Има подобен народ “ няма да поддържа държавното управление, предлагано с втория мандат. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов:

„ Моля ви се, по какъв начин ще подкрепим партийно държавно управление на „ Продължаваме промяната “ с Асен Василев? “.

Йорданов се усъмни във опцията да се стигне действително до сформиране на кабинет с поддръжката на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ:

„ По доста аргументи прекомерно сюрреалистично е това, което се случва, прекомерно отвън рамките на морала, отвън рамките на здравия разсъдък. Сега, не знам, Бойко Борисов и Кирил Петков на ротационен принцип ли ще се арестуват, като станат сътрудници. Асен Василев, който беше разгласен от ГЕРБ, безусловно основателно апропо, за човек, който унищожи финансовата система в страната, ще бъде финансов министър. Не знам, не знам дали ще се случи. А апропо, не знам и Христо Иванов и останалите по какъв начин ще гласоподават с мафията – за мафията. Това е доста забавно. Не знам, ще гледаме и ще се забавляваме “, сподели той.

Колегата му  от Има Такъв Народ Станислав Балабанов по-рано през днешния ден съобщи:

“Ротационният принцип е връткане в посока персоналния интерес, и е притивоконституционно. Ние ще бъдем съпротива на обединението сред първите две сили ”.

Балабанов изясни, че след 9 месеца при ротацията не просто министър – ръководителят ще подаде оставка и другият ще бъде определен.

“Давайки оставка, би трябвало да падне цялото държавно управление, след което още веднъж да се връчи първия мандат за кабинет, да вземем за образец Мария Габриел, в случай че тя е претендентът, то би трябвало да забележим кои са проектоминистрите, и какво ще се случи. Изобщо, ПП-ДБ предадоха гласоподавателите си ”, съобщи още Балабанов.

“Правителство би трябвало да има, само че концепцията ни е да има държавно управление от специалисти – да се реализира такава сделка сред множеството политически обединения, че те да излъчат експертен кабинет било то с първия, втория или третия мандат ”, акцентира още депутатът от Има Такъв Народ.

Относно законодателните стратегии, които ще се предложат от ГЕРБ и Политическа партия и дали може да се разчита на поддръжка от Има Такъв Народ, Балабанов посочи, че в случай че те са изпълнени със наличие, ще поддържат тези политики.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР