Има такъв народ излязоха с остра реакция в парламентарните кулоари,

...
Има такъв народ излязоха с остра реакция в парламентарните кулоари,
Коментари Харесай

ИТН питат: Кой натиска бутона на Корнелия Нинова?

" ИТН " излязоха с остра реакция в парламентарните коридори, откакто пленарната зала отхвърли да се сътвори краткотрайна анкетна комисия , която да проверява на електронното ръководство Александър Йоловски, който твърди, че е бил натискан от Кирил Петков и Божидар Божанов от ПП/ДБ, с цел да не пусне публични поръчки за над 600 милиона лв., а да ги даде на определени компании.

Интересен подробност бе, че концепцията за такава комисия бе стартирана не от партията на Костадинов, а от Движение за права и свободи, само че от Движението гласоподаваха " въздържал се " на предлагането на сътрудниците си.

" Днес трябваше да се гласоподава основаването на анкетна комисия, която да проверява събитията към оказвания напън върху министър Йоловски. Помните, преди седмица на председателски съвет бе взето решение да бъде основана такава комисия за полицейското принуждение по време на митинга против БФС. Тогава и Делян Пеевски предложи и дори се закани да сътвори краткотрайна комисия, която да проверява офанзивата против Йоловски. Такова нещо обаче не се случи, което си го изяснявам с някаква сделка в сглобката. Днес обаче на председателски съвет още веднъж се разяснява тази тематика по предложение на " Възраждане ", в зала Движение за права и свободи и ГЕРБ се въздържаха, само че тук по-интересен е въпросът с Българска социалистическа партия, които се въздържаха ", сподели депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов .

Народният представител попита - кой натиска бутона на Корнелия Нинова?

И даде образец - сутринта по време на председателския съвет Георги Свиленски, ръководителят на парламентарната група на социалистите, намерено и учудено попитал за какво още работи краткотрайната комисия, която проверява проблемите с машините за гласоподаване и не било ли време тази комисия да се закрие.

Според Балабанов се касае за някакви сделки, направени от Българска социалистическа партия, въпреки и да не влезе в подробност. " Някой някъде в миналото по коридорите очевидно се е договорил ", счита той.
 Извикаха Тошко Йорданов на разпит в прокуратурата
Извикаха Тошко Йорданов на разпит в прокуратурата

Той дава показания по сигнала за оказван напън върху министър Александър Йоловски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР