Има такъв народ излезе с остра декларация от парламентарната трибуна

...
Има такъв народ излезе с остра декларация от парламентарната трибуна
Коментари Харесай

ИТН с остри критики към кабинета след 100 дни управление

" ИТН " излезе с остра декларация от парламентарната естрада във връзка това, че се навършват 100 дни от ръководството на кабинета " Денков-Габриел ".

„ Уви, при антикорупционното ръководство на „ Продължаваме промяната “ (ПП) с корупция се борим, само че единствено на думи . Резултатът от тримесечното ви ръководство в бранша на пътищата е явен – безпорядък и корупция “, съобщи депутатът от „ ИТН “ (ИТН) и някогашен районен министър Гроздан Караджов в декларация от парламентарната естрада.

" Както е споделил един умен човек: „ Лицемерието не е сложен поминък, там всеки непрокопсаник е експерт “, уточни Караджов. Тази поговорка най-добре разказва дейностите, както на партията, която сякаш ни даде обещание смяна, по този начин и на министрите, които са излъчени от нея, и това се вижда най-добре в региона на пътищата и на районното развиване ", добави Караджов.

Той означи, че преди една година тази партия „ гневно громеше пътната мафия “ и огромните компании, които строяха и ремонтираха пътищата. " Днес същата тази партия и излъчените от нея хора в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) драговолно дават нови и нови поръчки на същите тези компании, освен това не на каква да е, а на двойна цена ", разяснява Караджов и даде като образец последните завършени поръчки за главен ремонт на сектори по първокласните пътища в Бургаска област.

По думите му вместо 72 млн. лв. общо за два сектора, в този момент ще платим 140 млн. лева без Данък добавена стойност.

" Преди една година Политическа партия разгласи всички ин хаус контракти за противозаконни и настояваше за тяхното преустановяване, имаше даже обвинявания за изнесени със сакове и куфари пари, имаше арести и претърсвания ", сподели още Гроздан Караджов. Само че, по думите му, през днешния ден това е забравено и в този момент освен не считат да ги скапват, само че и желаят тяхната индексация с още 30%. „ Уви, сътрудници, при антикорупционното ръководство на „ Продължаваме промяната “ ще се борим с корупцията, само че единствено на думи “, разяснява той. 

Преди година и половина Политическа партия се възмущаваше от оставения в пътните поправки и поддържането безпорядък, през днешния ден обаче Политическа партия е тази, която забърка там още по-големия безпорядък, разяснява Караджов.

Той уточни, че са анулирани старите процедури за настоящ ремонт и поддръжка (ТРП), само че отменителните решения са всеобщо обжалвани от засегнатите компании в Комисията за защита на конкуренцията и в съда, а новото управление на АПИ е оповестило нови процедури за ТРП, без да си дава сметка, че това е нарушаване на закона, тъй като съдът още не се е произнесъл по оспорванията.

" И се връщаме в обстановката, в която бяхме преди година и половина, това, което заварихме – анулирани остарели процедури и липса на пълноценни контракти за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Пълен безпорядък “, сподели Караджов. 

Той разяснява, че през днешния ден Политическа партия пуска поръчки със скандални условия, които отстраняват каквато и да е конкуренция и основават предпоставки за корупция. По думите му в новите поръчки внезапно са повишени условията към участниците.

„ Колко са компаниите, които удовлетворяват условието за 70 млн. оборот ? Същите осем бебета, които сега сучат от скута на Кирил Петков “, съобщи Караджов. Тези компании си бяха и преди абонирани за пътищата, тъй като са близки до властта и в този момент са абонирани за Политическа партия, тъй като те упражняват властта, разяснява той.  

Преди една година Политическа партия поддържа правилото, че който разрушава пътищата, би трябвало да заплаща повече, уточни депутатът от Има Такъв Народ. Днес същата тази Политическа партия се прекатурна на 180 градуса и към този момент желае, който разрушава най-вече пътищата, той да заплаща минимум, тъй като Министерство на регионалното развитие предлага тежките камиони и рейсовете, които навъртат повече от шест хиляди км на месец по българските пътища, да заплащат дължимите пътни такси с 50% отстъпка, означи Караджов. При това измененията би трябвало да влязат в действие със задна дата от 1 юли, макар че Европейска комисия към този момент ни заплаши, че, в случай че го създадем, по евродирективите ще ни бъдат наложени съответните санкции и всички ние ще платим за вашата корупция, добави той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР