Има такъв народ има готовност и счита, че най-логичното нещо

...
Има такъв народ има готовност и счита, че най-логичното нещо
Коментари Харесай

Тошко Йорданов протегна ръка за третия мандат

" ИТН " има подготвеност и смята, че най-логичното нещо би било президентът Румен Радев да даде третия мандат на най-малката по величина парламентарна група в 49-то Народно заседание.

" Ако чисто хипотетично се стигне до третия мандат и в случай че президентът Радев счита, че е по-добре да има действителни диалози за държавно управление, а не да се върви на избори, би трябвало да даде третия мандат на " ИТН ", съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в студиото на БТВ.

Според него едно държавно управление не може да е тяснопартийно , а би трябвало да търси по-широка основа. То би трябвало да има избрани цели и задания с написани периоди и би трябвало да е на експертно по състав. А министър председателят е въпрос на диалози сред обособените политически сили, които биха подкрепили една такава концепция.

Правителство на малцинството в тази настройка е безсмислено , съгласно Тошко Йорданов.

По думите му въпросът за кабинет с първия мандат е завършил, по този начин е и с втория, в случай че ПП/ДБ останат на същия разсъдък . Би имало късмет, в случай че размислят и предложат нещо друго от това до този миг. Без да показва имена Тошко Йорданов направи намек за отстраняването на Асен Василев от проектокабинет на ПП/ДБ.

" Там е въпрос на его. На предпочитание на двама, трима от тях, които наложително да са в изпълнителната власт. "

Ако приказките им, че страната е в тежко състояние и би трябвало да се вземат незабавни ограничения, са откровени, би трябвало да се пернат една крачка обратно и да не си се показват като министър-председатели и министри на финансите, акцентира той.

На приказки всички настояват, че е значимо да има държавно управление, само че когато се опре до дейности обаче, следим това, което видяхме през вчерашния ден... Вчера нещо се случи за 3 часа и видяхме единствено крайният резултат, разяснява Йорданов.
 Тошко Йорданов вижда, че няма монолитно слепване на политическа и правосъдна власт
Тошко Йорданов вижда, че няма монолитно слепване на политическа и правосъдна власт

Решението за оставката е персонално на Иван Гешев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР