Има такъв народ” и Възраждане” си размениха обвинения за национално

...
Има такъв народ” и Възраждане” си размениха обвинения за национално
Коментари Харесай

Защо не сте в Одеса да защитавате българите, попита премиерът лидера на "Възраждане”


" Има подобен народ” и " Възраждане” си размениха обвинявания за национално изменничество по време на дебата за персоналната смяна в Министерския съвет.

Думи на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов предизвикаха премиера Кирил Петков да го попита за какво не е в Украйна да пази българите там.

Първо Станислав Балабанов от Има Такъв Народ заявява поддръжка и увери, че ще гласоподават " за” оставката на военния министър Стефан Янев, заради обстоятелството, че на по-малко от 500 км се води война и умират мирни жители и не става въпрос за каквито и да е било интервенции.

Балабанов настоя Костадин Костадинов да ревизира и управлява депутатите си, тъй като преди време са имали друга позиция в обществените мрежи. Той загатна, че " Възраждане” договаря с съветската страна за финансиране.

" Крадецът вика дръжте крадеца. Днес стана ясно, че тъкмо вашето държавно управление, Балабанов, изтегля българските дипломати от Одеса и от Киев. Кой ще пази нашите ползи там? “, попита Костадинов.

" Вие, огромните бранители на българските национални ползи, Балабанов, ги евакуирахте и това нещо е изменничество. Вие сте национални предатели, тъй като когато има такава обстановка, не се изтеглят. Имам право на персонално пояснение, тъй като бяхме наречени покровители на непознати ползи от хора, които сега вършат тъкмо това, за което набеждават другите. Ето за какво вашето ръководство сега е нездравословно ", разгневи се водачът на " Възраждане ".

Това провокира отговор от премиера Кирил Петков, който също увеличи звук.

" Знаете ли кои са тези 190 души, които евакуираме? Знаете ли какъв брой дами и деца има в тези рейсове? Вие за какво като сте подобен мъж, не сте там сега, в Одеса, да возите автобусите и да защитавате българите, а не да се упражнявате словесно от трибуната ", попита министър председателят.

След разногласието на Костадин Костадинов бе наложено наказване " забележка” за прекрачване на границата на допустимата изразителност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР