Има такъв народ е основен електорален донор на Продължаваме промяната.

...
Има такъв народ е основен електорален донор на Продължаваме промяната.
Коментари Харесай

Димитър Ганев: ИТН е основен електорален донор на Продължаваме промяната` |

" ИТН " е главен електорален донор на " Продължаваме промяната ". Около 1/3 от гласоподавателите на новата партия са разочаровани симпатизанти на Има Такъв Народ, а към 1/4 от поддръжката идва от " Демократична България ", съобщи шефът на изследователския център " Тренд " Димитър Ганев пред БНР. 

По думите му данните от последните проучвания на " Тренд " демонстрират, че Има Такъв Народ " всеобщо носят отговорност " за несъставянето на кабинет, което води до ерозия в тяхната поддръжка. 

" В 46-ото Народно заседание не се схванаха, тъй като политическият опит на ИТН не доближи за това да се влезе в някакви по-дълбоки договаряния. Ако в идващите месеци има растеж на доверието към " Промяната продължава ", това би било по-скоро за сметка на Има Такъв Народ, в сравнение с друга партия ", счита Ганев. 

Димитър Ганев разяснява изявлението на Кирил Петков, че от Политическа партия, съгласно който след изборите те ще се трансфорат в коалиция: 

" Петков е подготвен на съглашение с пожелателен темперамент. Няма поради да се подпише декларация за общо явяване, както желаеха Демократична България. Той желае да покаже, че има партньорско отношение към тези две партии. "

Според него е значимо кои ще бъдат главните водачи на листи от новата партия на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Ганев счита, че издигането на кандидатурите на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов и ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков е бил допустимо най-хубавия ход за двете издигнали ги обединения, сътоветно Демократична България и ГЕРБ:

" Панов е изцяло законна кандидатура в демократичната общественост и се приема безрезервно, което за тази нехомогенна общественост не е елементарно. За тях, той дълго време беше единственият достоверен и законен глас в правосъдната система. ГЕРБ на собствен ред търсеха необятна кандидатура, с която да съумеят да привлекат периферията и да излязат от политическата изолираност ".  

Димитър Ганев чака, че има късмет проф. Анастас Герджиков да победи Румен Радев на президентските избори:

" Ако някой има късмет да победи Радев, то това е Герджиков, по простата причина, че партията издигнала неговия Инициативен комитет е два пъти по-голяма от тази издигнала Лозан Панов. "

Той сподели още, че чака на 14 ноември да има по-висока изборна интензивност от тези през юли, когато отбелязахме рекордно ниска изборна интензивност на парламентарни избори. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР